Rallicrosslupaus Sami-Matti Trogen kokeilee kykyjään rallissa

Sami-Matti Trogen. Kuva: Sami-Matti Trogenin tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lohjalainen 16-vuotias Sami-Matti Trogen ajaa tulevana viikonloppuna ensimmäisen rallinsa, kun Nuorten SM-sarja starttaa Iisalmesta. Rallicrossissa jo meritoituneen Trogenin tarkoitus on pitää hauskaa, kerätä ajokokemusta ja tutustua uuteen lajiin.

Autona Trogenilla on Tuukka Hallian aikoinaan ajama V1600-luokan Renault Clio, ja kartturin penkille istahtaa Mikko Lagerström.

– Olin toissa viikolla AKK:n Flying Finn Academyn kanssa Hyrynsalmella kaksi päivää ajoleirillä. Siellä sain tärkeää oppia ja kokemusta autosta ja rallin nikseistä. Leiri sujui tosi hyvin, ajokilometrejä tuli lähes kaksi ja puolisataa, ja pysyin penkkojen välissä koko ajan, Trogen naurahtaa.

Trogenin tarkoituksena on ajaa Nuorten SM-sarjan kaksi ensimmäistä kilpailua ja syksymmällä kenties kauden viimeinen osakilpailu, Kesällä keskittyminen on jälleen rallicrossissa. Rallikokeiluun on yksi selkeä syy.

– Saan kilometrejä kesää varten, sillä vakioautolla ajaminen vaihtelevilla teillä on hyvää treeniä, Trogen kertoo.

– Kiva lähteä pitämään tiimin kanssa hauskaa ja totta kai, kilpailemaan. Mikko (Lagerström) on istunut kerran vierellä Saukkolan EK:lla ja meidän yhteistyö alkoi heti sujumaan ihan hyvin. Vaikka minulla ei mitään tulostavoitetta ole, niin aina kun laitetaan kypärä päähän niin ollaan tosissaan. Rallissa on paljon eroa crossiin,. Ei siitä varmasti ainakaan tylsää tule, kun ”pimeään” vedetään. Uskon että tulen tykkäämään tästä, Trogen paketoi.

Iisalmen Säästöpankki Rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 64 kilometriä. Kilpailu alkaa lauantaina 19.1. klo 12.01 ja maaliin kilpailijoita odotetaan klo 18.15

Lue myös nämä