Toyota-pomo oli kuullut tarinoita Ogierista – ”Työskentely Sebin kanssa on erilaista”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin työskentelytavat ovat tulleet pienenä yllätyksenä Toyotan WRC-tiimille – positiivisessa mielessä.

Rallipiireissä tiedetään yleisesti, että Ogierin vaatimustaso on korkealla. Tämä tuli esiin heti hänen ensimmäisessä Toyota-testissään Keski-Suomessa joulukuussa.

Testissä WRC-autolla sahataan samaa tietä päästä päähän koko päivän ajan. Useimmiten yhdellä vedolla ajetaan tie pari kertaa molempiin suuntiin, minkä jälkeen kuljettaja tulee takaisin huoltoon, ja autoon tehdään hienosäätöä.

Ogierin yksi veto kattoi yleensä tien kertaalleen päästä päähän, minkä jälkeen auton säätöjä viilattiin. Sama tahti jatkui käytännössä koko päivän ajan.

Katso alta video Ogierin ensimmäisestä testistä Toyota Yaris WRC:llä joulukuussa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,301108″ ap mute]

 

– Se on selvää, että hän vaatii paljon. Se on hyvä asia, sillä niin hänen pitääkin tehdä. Hän tekee sen herrasmiesmäisellä tavalla, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler kuvailee DirtFish-sivustolla.

Fowler oli kuullut tarinoita Ogierista ennen kuin ranskalaistähti saapui Toyotalle. Fowlerin mukaan työskentely mestarin kanssa ei ole ollut aivan sellaista kuin hän ennakkoon odotti.

– Tähän saakka asiat ovat sujuneet todella hyvin – varsinkin kun ottaa huomioon kokemamme isot haasteet. Kukaan ei esimerkiksi tiennyt, ajetaanko Ruotsin rallia ollenkaan tai ajetaanko se sellaisissa olosuhteissa, joissa olimme testanneet. Tällaiset tilanteet tuovat paineita ihmisille, mutta hän ja insinöörit ovat selviytyneet todella hyvin näistä poikkeuksellisista ralleista. Sanoisin, että työskentely Sebin kanssa on erilaista, mutta se on erilaista positiivisella tavalla.

Ogierilla oli ennen Toyotalle saapumista kokemusta peräti kolmesta eri WRC-tiimistä, joista kahden kanssa hän pääsi juhlimaan mestaruuksia. Fowler osasi odottaa, että Ogier saa motivoitua kanssaan työskentelevät henkilöt.

– Usein sanotaan, että hyvät tyypit eivät ole voittajia, mutta hän on vetänyt hyvin rajansa. Hän tietää, kuinka pitkälle hän voi mennä. Hän menee riittävän pitkälle varmistaakseen, että kaikki tekevät niitä hommia, joita heidän pitääkin tehdä.

– Hän saa jokaisen suoriutumaan tehtävistään parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta kun hän menee rajalle saakka, hän tietää menneensä liian pitkälle, Fowler kertoo.

Ogier johtaa MM-sarjaa kolmen ensimmäisen osakilpailun jälkeen. Hän otti voiton edellisessä rallissa Meksikossa, ajoi kakkoseksi kauden avauskisassa Monte Carlossa ja sijoittui neljänneksi Ruotsin rallissa.

Lue myös nämä