Toyota-kuskin johto pitää Dakar-rallissa, Sebastien Loeb nousi jo viidenneksi

Dakar-rallin puolustava voittaja Nasser Al-Attiyah porskuttaa kovaa vauhtia kohti jälleen uutta ykköstilaa.
Nasser Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah. Kuva: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Al-Attiyah selvitti lauantain 333 kilometriä pitkän etapin tyylikkäästi häviten etapin ykköselle Yazeed Al-Rajhille vajaat 20 minuuttia. Qatarilaisen johtoasema on kuitenkin niin tukeva, ettei ylimääräisiin riskeihin ole tarvetta.

Toyotalla ajava Al-Attiyah johtaa Dakar-rallia kisan puolivälissä reilun tunnin erolla ennen niin ikään Toyotalla kurvailevaa Henk Lategania. Toyotan neloisjohdon täydentävät Lucas Moraes ja Giniel de Villiers.

– Etappi ei ollut missään nimessä helppo. Puskimme kovaa alusta saakka. Jouduimme avaamaan tietä koko matkan, minkä takia hävisimme hieman aikaa. Tavoitteena on jatkaa samaa rataa, Al-Attiyah kommentoi.

Kisan alussa ulosajon ja teknisten ongelmien sekä rengasrikkojen myötä liki kaksi tuntia hävinnyt Sebastien Loeb on noussut jo viidenneksi. BRX Hunteria käskyttävän Loebin pitää kuitenkin toivoa muiden epäonnea, mikäli mies mielii vielä nousta palkintosijoille.

– Tavoitteena oli hävitä mahdollisimman vähän aikaa vihollisillemme. Starttasimme etapille toisena autona kaikkien moottoripyörien perässä, joten tiesimme, että helppoa ei ole luvassa. Hävisimme jonkin verran aikaa, mutta emme kovin pahasti, Loeb totesi.

Audin tallin tuskainen kisa sai jatkoa lauantaina, kun Mattias Ekström koki mekaanisen vian vajaan 200 kilometrin kohdalla. Perjantaina pelin menettänyt tiimitoveri Carlos Sainz pysähtyi auttamaan ruotsalaista, mutta homma jäi silti kesken Ekströmin osalta. Perjantaina koko kisan joutui jättämään kesken Audin Stephane Peterhansel, kun kartanlukija Edouard Boulinger loukkasi itseään hypyn alastulossa.

Sunnuntaina Dakar-rallissa on luvassa 346 kilometriä pitkä etappi. Maanantaina on vuorossa puolestaan kisan ensimmäinen ja ainoa lepopäivä pääkaupunki Riadissa.

Dakar-ralli päättyy 15. tammikuuta.

Katso alapuolelta muutama kohokohta perjantain kuudennelta etapilta.

Dakar-rallin kokonaistilanne 7/14 etapin jälkeen:

 1. Nasser Al-Attiyah  Toyota 27.26.23
 2. Henk Lategan     Toyota +1.01.04
 3. Lucas Moraes     Toyota +1.11.24
 4. Giniel de Villiers  Toyota +1.36.47
 5. Sebastien Loeb    BRX   +1.54.17
 6. Romain Dumas     Toyota +2.12.30
 7. Brian Baragwanath  Century +2.14.40
 8. Martin Prokop    Ford  +2.17.26
 9. Wei Han       SMG   +2.51.38
10. Lionel Baud     Toyota +3.17.59

Lue myös nämä

 • Uusimmat