FIA kunnioitti tyylikkäästi traagisesti menehtyneen Ken Blockin muistoa

Rallin MM-sarjassa kukaan ei saa käyttää numeroa 43 kaudella 2023.
Ken Block
Ken Block. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA tiedotti perjantaina, että Blockin vuosia käyttämä kisanumero 43 ei ole käytössä tulevalla rallikaudella. Block menehtyi tällä viikolla moottorikelkkaonnettomuudessa 55-vuotiaana.

Vaikka moni muistaa Blockin erityisesti komeista stunttivideoistaan, oli mies myös armoitettu rallimies. Päättyneellä kaudella hän sijoittui toiseksi Pohjois-Amerikan ARA-rallisarjassa. MM-sarjassa jenkkikuski ehti ajaa 25 osakilpailua vuosien 2007-18 aikana.

Block käytti numeroa 43 aina ralliautoissaan sekä muissa kisaprojekteissaan.

– Meidän mahtava ystävämme Ken Block antoi valtavan panoksen moottoriurheilulle ja häntä pidettiin suuressa arvossa ympäri maailman. Meistä onkin pelkästään sopivaa, että hänen numeroaan 43 ei voi käyttää MM-sarjassa kaudella 2023, FIA:n presidentti Mohammed Bin-Sulayem sanoo.

– Toki se on vain pieni ele, mutta me toivomme, että ele tuo edes pientä lohtua hänen perheelleen ja ystävilleen. Ken oli todellinen legenda ja hänen muistonsa elää aina.

Block toi valtavien sosiaalisen median seuraajiensa määrän myötä paljon uusia katsojia myös rallille ylipäätään.

– Sitä vaikutusta, jonka Ken toi ralliin tuomalla uutta yleisöä meille ei voi aliarvioida, rallin MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Jona Siebel kertoo.

– Kenin fanimäärä oli uskomaton ja hän oli rakastettu hahmo myös rallin MM-sarjassa. Hänen numeronsa jäädyttäminen on pieni symbolinen ele hänen perheelleen, ystävilleen ja faneilleen, Siebel jatkaa.

Block debytoi rallin MM-sarjassa vuonna 2007 Meksikossa. Viimeiseksi MM-osakilpailuksi miehen uralla jäi Katalonian ralli vuonna 2018. Blockin paras tulos MM-sarjassa oli vuoden 2013 Meksikon rallin seitsemäs tila.

Katso alapuolelta, kuinka Esapekka Lappi testasi uutta Hyundain kilpuriaan ensi kertaa Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat