Ralliura käynnistyi kymmenen euron sijoituksella – belgialaiskuski nousi pikavauhtia MM-sarjaan

Belgialainen Tom Rensonnet kilpailee tulevalla kaudella rallin MM-sarjan junioriluokassa.
Tom Rensonnet
Tom Rensonnet on kisannut menestyksekkäästi Belgiassa Renaultilla. Kuva: Tom Rensonnet Facebook-sivut
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

24-vuotias Rensonnet ajoi ensimmäiset rallinsa vasta koronapandemian alkuvaiheissa vuonna 2020, mutta on kehittynyt tuimaa vauhtia. Ensimmäinen täysi kausi Belgian rallisarjassa toi Renault Clio Rally5 -auton ratissa luokan kolmostilan vuoden päätteeksi. Vuosi 2022 toi puolestaan miehelle jo Belgian juniorimestaruuden Renault’n Rally4-auton ratissa.

Rensonnet ajoi nuoruudessaan radalla, mutta vaihtoi siis ralliin pari vuotta sitten. Ura käynnistyi Belgian autourheiluliitto RACB:n National Team Challenge -tapahtumasta vuonna 2019. Tuo tapahtuma vaatii belgialaiskuskilta kymmenen euron sijoituksen, mikä on palkinnut itsensä jo aika hienosti.

– Uskon, että olen kaikista kokemattomin JWRC-luokan kuskeista. Olen aina ajanut lähinnä asvaltilla, mutta nyt on luvassa kisoja myös soralla ja lumella. Se on varmasti minulle vaikeaa, Rensonnet sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

Uusi JWRC-kausi starttaa Ruotsin lumelta helmikuussa. Rensonnet on kolmas sarjaan vahvistettu kuski toistaiseksi. Aiemmin paraguaylainen Diego Dominguez sekä irlantilainen Eamonn Kelly ovat ilmoittaneet ajavansa junioriluokassa kaudella 2023.

Kaikki osallistujat vahvistuvat viimeistään 16. tammikuuta, jolloin Ruotsin MM-rallin osallistujalista paljastetaan. JWRC-luokassa kaikki kuskit ajavat nelivetoisella Ford Fiesta Rally3 -autolla, joten siinäkin mielessä Rensonnet’lla riittää opeteltavaa.

– Onhan tämä uskomatonta. Ennen vuotta 2020 en ollut edes ajanut ralliautolla. Olin ajanut joitain kisoja radalla. Aloitin ihan alusta ja nyt kolmen vuoden jälkeen ajan MM-sarjassa. RACB antaa minulle hienon mahdollisuuden kisata JWRC:ssä, mikä tietenkin auttaa minua paljon, Rensonnet hehkuttaa.

Rensonnet on jo saanut muutamia vinkkejä rallin MM-sarjan isommalta belgialaistähdeltä Thierry Neuvillelta.

 – Thierry on jo antanut muutamia neuvoja. Hän on minun idolini ja unelmanani on tulla joskus hänen kaltaisekseen kuskiksi. Olen myös puhunut Martijnin (Neuvillen kartanlukija Wydaeghe) kanssa. Hän antoi muutamat vinkit Ruotsin, Sardinian ja Kreikan ralleja varten.

Ruotsin MM-rallin lisäksi JWRC-luokan kauden ohjelmaan kuuluvat Kroatian, Sardinian, Viron ja Kreikan MM-osakilpailut.

Uusi MM-kausi starttaa 19.-22. tammikuuta Monte Carlosta, mutta siellä JWRC-kuskit eivät siis ole lähtöviivalla.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat