Esapekka Lapilta hätkähdyttävä lausunto – suomalainen murskasi kaikki odotukset

Safari-ralli on aina todellinen seikkailu MM-sarjan tähdille.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen tämän vuoden Safaria on maalailtu, että kilpailusta voi tulla entistä rajumpi testi, kun kisa ajetaan nyt sadekauden aikaan.

Jo rallin nuotituksen aikana sosiaalisessa mediassa levisi kuvia ja videoita nuottiautoista, jotka olivat jääneet jumiin mutaan. Esimerkiksi suomalaiskuljettajat Sami Pajari ja Kalle Rovanperä joutuivat turvautumaan hinausapuun tismalleen samassa paikassa.

Lue myös: Kalle Rovanperä joutui turvautumaan maanmiehensä apuun – hauskuus loppuu, jos sama tapahtuu rallissa

Tämä loi mielikuvan, että Safari-ralli voi olla tällä kertaa huima koettelemus. Hyundain Esapekka Lappi tosin murskasi kaikki ennakko-odotukset lausunnollaan.

– Olosuhteet eivät olleet mitenkään kamalat nuotituksessa. Toki sillä yhdellä pätkällä, jolla satoi kunnolla, olosuhteet olivat hieman kauheammat. Mutta se lienee normaalia.

– Muuten kaikki paikat olivat melko kuivia. Sosiaalisessa mediassa oli kuvia vain yhdestä paikasta – ja siinä oli käytännössä kaikki, mitä meillä oli nuotituksen aikana. Kuvat olivat yhdestä ja samasta 200 metrin osuudesta, joka oli mutainen, Lappi paljasti Rallit.fille.

On siis mahdollista, että Safari-ralli päästään ajamaan suhteellisen hyvissä olosuhteissa, vaikkakin sateen riski on olemassa.

– Kaikki joenylitykset olivat kuivia, toisin kuin viime vuonna. Tästä voi hyvinkin tulla täysin kuiva ralli. Voi käydä myös siten, että sadetta tulee hyvin paikallisesti esimerkiksi vain tietyllä kohtaa erikoiskoetta, Lappi kuvaili.

Hyundai-kuljettaja Lappi voitti MM-sarjan edellisen osakilpailun Ruotsissa. Kenian savanniteistä Lapilla ei ole yhtä paljon kokemusta kuin ruotsalaisista lumiränneistä.

Lappi osallistui viime kaudella ensimmäistä kertaa Safari-ralliin. Tuolloin onni ei ollut suomalaiskuskin puolella, sillä hänen autostaan hajosi kardaaniakseli useammankin kerran.

– Nyt pääsin sentään testipätkältä ilman ongelmia, joten tilanne on paljon parempi kuin viime vuonna, Lappi naureskeli.

– Uskon, että vauhdin puolesta olemme nyt parempia. Ja toivon, että myös auton luotettavuus on paremmalla tasolla, hän lisäsi.

Kenian Safari-ralli käynnistyy torstaipäivänä yleisöerikoiskokeella, joka ajetaan Nairobissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat