”Tommi on antanut todella paljon” – Toyotan isolta pomolta upea onnittelukirje Tommi Mäkiselle

Akio Toyoda
Akio Toyoda (kesk.) juhli Ott Tänakin voittoa Tommi Mäkisen ja muun tiimiväen kanssa Suomessa vuonna 2018. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalainen rallilegenda Tommi Mäkinen lisättiin keskiviikkona muiden rallin maailmanmestareiden kanssa Kansainvälisen autoliiton FIA:n kunniagalleriaan.

Mäkinen saavutti kuljettajaurallaan neljä maailmanmestaruutta Mitsubishilla. Viime kaudella hän nappasi valmistajien maailmanmestaruuden Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkönä.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda lähetti keskiviikkoiltana Mäkiselle onnittelukirjeen sosiaalisen median välityksellä.

– Olen erittäin ylpeä saavutuksistasi, en pelkästään Toyota Gazoo Racingin puheenjohtajana vaan myös japanilaisena rallifanina. Tommi on antanut todella paljon rallifaneille. Hän haluaa ihmisten rakastuvan ralliin ja hän on omistautunut työssään sille, Toyoda kertoo kirjeessään.

– Olemme iloisia siitä, että FIA on antanut tunnustuksen Tommin kutsumukselle.

Toyoda kertoo kirjeensä lopussa, että hän ei pelkästään halua saavuttaa Mäkisen kanssa lisää menestystä Toyotalle, vaan kasvattaa myös rallifanien määrää ympäri maailman.

– Jatketaan työtämme yhdessä, Toyoda päättää.

Suomalaiskuljettajista myös Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Timo Salonen, Juha Kankkunen ja Marcus Grönholm pääsivät FIA:n Hall of Fameen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat