Kris Meekellä nopea paluu WRC-autoon – Toyotaan tulossa päivitys ennen Ruotsin rallia

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kris Meeke palasi nopeasti konttoriinsa, Toyota Yaris WRC -autoon, viime viikonloppuna ajetun Monte Carlon MM-rallin jälkeen.

Meeke testaa tällä viikolla Keski-Suomessa Yarista kahden viikon kuluttua ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten. Meeke sijoittui Monte Carlo -rallissa kuudenneksi, joten hänelle on luvassa hyvä lähtöpaikka kauden toisen osakilpailun alussa.

– Tänään oli ensimmäinen testipäivämme Ruotsin rallia varten. Onneksi Toyota Gazoo Racingin kotimaassa Suomessa riittää lunta tähän aikaan vuodesta. Auton perussäädöt olivat melko hyvät – pitää tehdä vain hieman hienosäätöä, jotta se sopii minulle, Meeke kertoi Facebookissa.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi Rallit.fille sunnuntaina päättyneen Monte Carlon MM-rallin jälkeen, että Meeke ajaa tällä viikolla yhteensä kolme testipäivää. Muut Toyota-kuljettajat, Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala, ovat jo testanneet Yaris WRC:tä Ruotsia varten.

– Halusimme laittaa Krisille testin tähän väliin Monten jälkeen, jotta hänellä on vähän enemmän kokemusta autosta ja osien tuntemusta, Mäkinen perusteli.

Mäkinen paljasti samalla, että Toyotan WRC-autoa päivitetään ennen lumirallia.

– Meidän iskunvaimentimista on tulossa uusi kehitysvariaatio. Tähän mennessä niillä ei ole ajanut kukaan muu kuin ”Bosse” (Marcus Grönholm), hän oli heti niillä nopeampi. Meillä on vielä töitä tehtävänä, jotta saadaan parannettua autoa, Mäkinen sanoi.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm ajaa neljättä Yaris WRC-autoa Ruotsin MM-rallissa helmikuun puolivälissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat