Tommi Mäkisen talli MM-sarjan kärkeen – ”Tätä pitää vähän juhlia”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen sai onnittelut Turkin presidentiltä Recep Tayyip Erdoganilta (oik.). Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing saalisti lyhyen historiansa ensimmäisen kaksoisvoiton sunnuntaina päättyneessä Turkin MM-rallissa.

Virolaistähti Ott Tänak otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, ja Jari-Matti Latvala takasi kakkossijallaan tuplajuhlat Toyotalle. Samalla Toyota siirtyi valmistajien MM-sarjan kärkeen neljän pisteen erolla Hyundaihin.

– Nyt kaikki on mahdollista. Meillä on hyvä tilanne mestaruuskamppailun suhteen. Meillä on kova kuskikolmikko, joka varmasti taistelee pisteistä loppukauden kisoissa, Mäkinen sanoi.

Tänak harppasi kuljettajien MM-sarjassa toiseksi 13 pisteen päähän Hyundain Thierry Neuvillesta. Tänak on ollut uskomattomassa iskussa Suomen MM-rallista lähtien.

– Ottilla on nyt niin kova itseluottamus, että hänellä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Se on kuitenkin varmaa, että loppukauden kisoista tulee äärettömän kovia. Tänakilla on kaksi kovaa vastustajaa, Sebastien Ogier ja Neuville. Jäljellä olevissa kisoissa vauhti on varmasti kovaa, Mäkinen ennakoi.

Toyota Yaris WRC -autot kestivät hyvin haastavat olosuhteet Turkissa, mutta Mäkisen mukaan autoa voidaan kehittää vielä parempaan iskuun.

– Emme olleet oikeastaan ajaneet yhtään tällaisessa olosuhteessa ennen viikonloppua. Kun suunnittelemme seuraavan kerran testejä, tulemme juuri tällaiseen olosuhteeseen, jotta saamme kaivettua lisää suorituskykyä. Voimme tehdä vielä jotain pientä hienosäätöä.

Mäkisellä ei ollut vielä tarkkaa suunnitelmaa siitä, kuinka tiimi aikoo juhlistaa kaksoisvoittoa Marmariksen illassa.

– Suurin osa tiimin porukasta jää vielä tänne yöksi, joten eiköhän me jotain keksitä. Kyllä tätä pitää vähän juhlia, Mäkinen naureskeli.

Lue myös nämä