Latvala olisi halunnut ajaa voitosta – ”Oli kuitenkin parempi jäädyttää tilanne”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala saavutti kuluvan kauden parhaan tuloksensa sunnuntaina päättyneessä Turkin MM-rallissa.

Latvala ajoi kilpailussa toiseksi ja varmisti Toyotalle komean kaksoisvoiton Ott Tänakin takana. Tuurilainen starttasi sunnuntain erikoiskokeille Tänakin kannassa, mutta Toyota oli päättänyt jäädyttää tilanteen, jotta molemmat autot pääsevät varmasti maaliin.

– Kilpailijana olisin tietenkin halunnut ajaa voitosta. Minulla on kuitenkin ollut vaikea vuosi, joten tässä tilanteessa voin vain auttaa tiimiä, Latvala sanoi.

Useille kuljettajille tuli ongelmia viikonlopun aikana, mutta Latvala piti autonsa ehjänä maaliin saakka. Varma suoritus takasi huipputuloksen.

– Halusin ajaa varmasti ja välttää rengasrikot. Taktiikka toimi hyvin. Olisin pystynyt ajamaan voitostakin, mutta keskeytysten vuoksi oli parempi jäädyttää tilanne ja varmistaa kaksoisvoitto.

Latvala kehui Toyota Yaris WRC -autoaan, joka kesti röykytyksen kivikkoisilla teillä.

– Meillä oli alkuvuodesta ongelmia auton kanssa, mutta niiden eteen on paiskittu kovasti hommia. Asioita on saatu ratkaistua, mutta voimme vieläkin parantaa. Täällä meille olisi voinut tulla ongelmia, jos olisimme lisänneet vauhtia. Joitain komponentteja pitää vielä vahvistaa, ja sen jälkeen voimme kokeilla, kuinka kovaa autolla voi ajaa, Latvala totesi.

Latvalalla oli suunnitelmat valmiina Toyotan kaksoisvoittojuhliin.

– Rentoudutaan hotellilla auringossa ja nautitaan tästä tuloksesta. Viimeinkin saa riisua ajohaalarit. Meillä on varmasti kivaa nautiskella porukalla hotellilla, Latvala sanoi lähtiessään kohti tiimin majapaikkaa.

Lue myös nämä