Tommi Mäkiseltä paljonpuhuva lausunto – ”Toivon, että keksimme jotain muuta Jari-Matille”

Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala
Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan asema Toyotan WRC-rallitiimissä vaikuttaa kaikelta muulta kuin vakaalta.

Toyota ei ole julkistanut vielä yhtäkään kuljettajasopimusta ensi kaudelle. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi viikonloppuna ajetun Walesin MM-rallin jälkeen, että sopimusrintamalta saattaa kuulua uutisia lähiaikoina.

Toyotan kannalta tärkein asia on tehdä jatkosopimus Ott Tänakin kanssa. MM-sarjaa johtava Tänak on taustajoukkoineen käynyt neuvotteluja muidenkin WRC-tallien kanssa, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että virolainen on jatkamassa Toyotalla.

WRC2 Pro -luokan mestaruuden voittanutta Kalle Rovanperää on viety kovaa vauhtia Toyotan WRC-auton rattiin ensi kaudeksi. Rovanperänkin tulevaisuus selvinnee lähiviikkojen aikana.

Nykyisistä Toyota-kuljettajista Latvalan ja Kris Meeken jatko tiimissä on vaakalaudalla. Walesin rallin yhteydessä Mäkinen puhui lämpimästi Meekestä, joka on viime kisoissa tuonut Toyotalle valmistajien MM-pisteitä enemmän kuin Latvala.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284050″ ap mute]

 

Mäkinen antoi paljonpuhuvan lausunnon Latvalan tilanteesta Autosportille.

– Toivon, että keksimme jotain muuta Jari-Matille. Jos katsomme tilannetta laajemmin, voisimme ehkä löytää jotain muuta hänelle, Mäkinen sanoi.

– Projektissamme on useita osa-alueita, joista voisi löytyä jotain. Ehkä testausta, mutta Juho (Hänninen) tekee jo testausta ja hän on hyvä siinä hommassa. Meidän pitää katsoa isompaa kuvaa. Tiedän, että tämä on erittäin hankala tilanne, Mäkinen lisäsi.

Mäkinen painotti, ettei kuljettajakokoonpanosta ole tehty lopullista päätöstä.

– Olemme miettineet asioita, mutta mistään ei ole päätetty.

Lue myös: WRC-tähti arvioi Toyotan suorituskyvyn heikentyneen – Tommi Mäkiseltä viileä kuitti

Mäkinen kertoi aiemmin tällä viikolla Ilta-Sanomien haastattelussa, että myös Toyotan Japanin pääkonttorin pomoilla on sanansa sanottavana, kun ensi kauden kuljettajista päätetään.

Latvalan managerina toimiva Timo Jouhki vieraili viime viikonloppuna Walesissa. Tiettävästi hän kävi sopimusneuvotteluita myös Latvalan puolesta. Jouhki edustaa Latvalan lisäksi Rovanperää ja M-Sport Fordilla kilpailevaa Teemu Sunista.

Latvala kaatoi Toyotansa viime viikonlopun Walesin MM-rallissa ja joutui keskeyttämään kilpailun. Meeke ajoi Walesissa neljänneksi. MM-pisteissä Meeke on viidentenä ja Latvala seitsemäntenä 14 pistettä pienemmällä potilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat