Eerik Pietariselle tarjolla mestaruus Saksassa – ensi kauden ohjelmassa enemmän MM-ralleja?

Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen
Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen. Kuva: Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen pääsee ajamaan ADAC Rallye -cupin voitosta ensi viikolla Saksassa.

Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen johtavat sarjaa 28 pisteen erolla Gregoire Munsteriin. Viime viikonloppuna suomalaispari ajoi Opel Adamillaan luokkavoittoon Erzgebirge-rallissa ja kasvatti pistejohtoaan.

Itäisessä Saksassa järjestetty kilpailu ajettiin erittäin vaativissa olosuhteissa. Sade sekoitti kilpailua, ja asvalttibaanoista tuli entistä liukkaampia mudan vuoksi. Pietarinenkin vieraili kertaalleen pellolla, mutta kuittasi rallista voiton.

– En ole varmaan koskaan nähnyt niin vaikeita kilpailuolosuhteita. Pidon määrä oli täysin arvaamaton. Viidennellä pätkällä menin mutkasta suoraan pellolle, ja meillä meni hieman aikaa yrittäessämme päästä takaisin tielle, Pietarinen kertasi.

Pietarisella on mahdollisuus kuitata sarjan mestaruus 3 Städte -rallissa, joka päättää kauden 18.-19. lokakuuta.

– Johtomme kasvoi cupissa, mutta homma ei ole vielä lähellekään taputeltu, Pietarinen sanoi.

ADAC Rallye -cupissa kilpaillaan etuvetoisilla Opel Adam -autoilla. Pietarinen on ottanut tällä kaudella kaksi osakilpailuvoittoa.

Pietarinen on ajanut tällä kaudella myös kolme MM-rallia. Ruotsin ja Suomen osakilpaluissa Pietarisen kilpailu päättyi ulosajoon. Portugalissa hän sijoittui neljänneksi WRC2-luokassa Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.

Ensi kaudella Pietarisen ohjelmaan saattaa kuulua enemmän MM-ralleja. TGS Worldwide -tiimiään pyörittävä Gardemeister kertoi viime viikonloppuna ajetun Walesin MM-rallin yhteydessä, että Pietariselle on suunnitteilla kattavampi ohjelma. Gardemeister kuitenkin painotti, ettei asioita ole vielä lyöty lukkoon.

Lue myös nämä