Tommi Mäkiseltä huikea arvio suomalaisista rallisensaatioista

Janne Ferm, Tommi Mäkinen ja Esapekka Lappi
Janne Ferm, Tommi Mäkinen ja Esapekka Lappi. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi ja Teemu Suninen antoivat upeat näytöt rattimiehentaidoistaan viikonloppuna ajetussa Suomen MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Lappi ajoi uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton, vaikka hän kilpaili vasta neljättä kertaa WRC-kalustolla. Suninen puolestaan pääsi toista kertaa Fordin WRC-ajokin rattiin ja otti komean nelossijan. Suninen oli kiinni jopa toisessa tilassa, mutta hän teki ajovirheen viimeistä edellisellä pikataipaleella ja putosi palkintosijojen ulkopuolelle.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen piti suomalaissensaatioiden otteita ”erittäin positiivisina” tulevaisuuden kannalta.

– Näiden kahden herran tulevaisuus on alkanut jo niin kovaa, että on aivan varmaa, että se tulee jatkumaan. Noilla näytöillä ei tarvitse kuin pikkaisen lisää kokemuksia, niin nämä miehet kamppailevat maailmanmestaruudesta, Mäkinen hehkutti.

Mäkisen johtamalle Toyotan rallitiimille Jyskälä toi huipputuloksen, kun Lapin lisäksi Juho Hänninen saalisti ensimmäisen palkintokorokepaikkansa sijoituttuaan kolmanneksi. Toyotan kolmas suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala kamppaili pitkään voitosta Lappia vastaan, mutta putosi pelistä sähkövian vuoksi.

– Emme olisi osanneet kuvitella tällaista. Me kaikki odotimme todella tiukkaa ja tasaista kisaa, mutta ohjakset olivat pitkään meidän kuljettajilla, Mäkinen sanoi.

Mäkinen antoi vielä erityiset suitsutukset Lapille.

– Neljäs kisa WRC-autolla ja nyt hän pääsi tasaiseen suoritukseen – aivan huippusuoritus koko viikonlopun. Tämä kasvattaa Esapekan luottamusta niin paljon, että varmasti jatkossakin tulee tasaisia suorituksia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat