Latvala hämmästeli Lapin suoritusta: Tuli se yllättävän nopeasti!

Juho Hänninen
Toyotalla oli parhaimmillaan kilpailussa kolmoisjohto. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvalalla oli unelmatilaisuus saavuttaa Sebastien Ogierin ja Thierry Neuvillen etumatkaa MM-taulukossa Suomen rallissa. Kaikki näytti hyvältä, kun Latvala johti kilpailua lauantaina, mutta tekninen vika Ouninpohjassa pilasi kaiken. 

Latvalan Toyota hyytyi moottorin ohjausboksissa olleen vian vuoksi ja edessä oli keskeytys. Ainoa lohtu oli kaksi MM-pistettä kisan päättäneeltä power stage -erikoiskokeelta sunnuntaina.

– Olisin todella halunnut ottaa tästä kisasta voiton ja saada tärkeät pisteet, mutta nyt se ei vaan onnistunut. Aina ei voi saada mitä haluaa, Latvala sanoi.

– Iso pettymys tämä on. Tulin tänne voittamaan kilpailua ja se oli jo näpeissä. Tekniset ongelmat astuivat peliin ja näin kävi.

MM-sarjassa Latvala on ennen neljää viimeistä kisaa neljäntenä. Eroa kärkikaksikko Ogieriin ja Neuvilleen on muhkeat 46 pistettä. Tuurilainen elättelee vielä pieniä mahdollisuuksia MM-taiston suhteen, mutta se vaatii jo epäonnistumisia kilpakumppaneilta ja täydellisiä suorituksia Latvalalta.

– Ei se helppoa ole. Positiivisesti jos ajattelee, niin ollaan edes kaksi pistettä lähempänä. Taistelu on kovaa ja kaikille voi sattua virheitä. Pieniä mahdollisuuksia on, Latvala summaa.

MM-sarjan tämän hetken kokenein kuski hämmästeli Esapekka Lapin huimaa vauhtia Suomen sorateillä. Lappi ajoi voittoon vasta neljännessä kilpailussaan WRC-kalustolla.

– Tiesin, että Esapekka ajaa podiumille tänä vuonna. Hän on ajanut testeissä todella kovaa ja näytti vauhtiaan jo Sardiniassa. Tiesin, että podium on lähellä, mutta tuli se, ja vieläpä voitto, yllättävän nopeasti, Latvala ihmetteli.

– Suomalaispanos oli tänä viikonloppuna mahtava. Suninen on kehittynyt todella nopeasti. Toivon, että hän saa tallipaikan ensi kaudelle. Myös Juhon puolesta olen erityisen onnellinen.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat