Tommi Mäkinen vahvisti huhut – Toyotan kuljettajakolmikkoon tulossa muutos

Tommi Mäkinen
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen on vahvistanut, että Toyotan kuljettajakokoonpanoon tehdään muutoksia ensi kaudelle.

Viime viikolla huhuiltiin, että virolaiskuljettaja Ott Tänak olisi tulossa Toyotalle ensi vuodeksi. Tänak on ajanut huikean kauden M-Sport-tallin Fordilla, jolla hän on napannut uransa kaksi ensimmäistä osakilpailuvoittoa. MM-pisteissä Tänak on toisena tallikaverinsa Sebastien Ogierin perässä ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua.

Mäkinen on aiemmin kertonut, että Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi ovat jatkamassa tallissa. Juho Hännisen osalta jatkoa tai sopimuksen päättymistä ei ole vielä vahvistettu, mutta Mäkinen on vahvistanut tiedot, joiden mukaan Hänninen ei aja tämän kauden päätöskilpailussa Australiassa.

– Jari-Matti ja Esapekka menevät Australiaan. Juho ajaa samaan aikaan kehitystestiä Espanjassa. Tällainen on meidän viimeisen kilpailun jako, Mäkinen sanoi MTV Sportille.

Mäkisen mukaan Toyota Gazoo Racing tiedottaa lähiaikoina ensi kauden asioistaan. Hän ei kuitenkaan kiistänyt tai vahvistanut Tänakin tuloa tai Hännisen kisakuljettajan pestin päättymistä.

– En osaa tähän kohtaa sanoa enempää kuin sen, että jotain pientä muutosta meidän kokonaisuuteen tulee. Meillä on tarkoitus olla kolmella autolla liikkeellä, että pystyttäisiin kamppailemaan merkkimestaruudesta, Mäkinen kertoi.

Toyotalle on tulossa myös uusi urheilutoimenjohtaja. Entinen huippukartanlukija Jarmo Lehtinen hoiti urheilutoimenjohtajan tehtäviä Saksan ralliin saakka, jonka jälkeen hän jättäytyi syrjään paikalta. Huhujen mukaan Hännisen nykyinen kartanlukija Kaj Lindström olisi Toyotan uusi urheilutoimenjohtaja.

Lue myös nämä

  • Uusimmat