Tommi Mäkinen povaa hurjaa Walesin MM-rallia – ”Luvassa on upea taistelu”

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli on kolmen perättäisen voiton myötä noussut valmistajien MM-sarjan kärkeen, kun kolme osakilpailua on ajamatta. Ykköstilat on napsinut tiimin virolaistähti Ott Tänak, joka on puolestaan tarrannut kuskien MM-taisteluun mukaan.

– Jokainen jäsen tiimissä antaa todella ihan kaikkensa sen eteen, että voitamme valmistajien mestaruuden. Ott on puolestaan nyt mukana kuljettajien mestaruustaistossa voittojensa myötä. Olen ihan varma, että Walesin rallista on luvassa upea taistelu, tallipomo Tommi Mäkinen hehkuttaa.

Toyotan tiimistä Tänak ja Jari-Matti Latvala testasivat viime viikolla erittäin märissä olosuhteissa. Japanilaisvalmistaja sai tärkeää dataa ajatellen ensi viikon kisaa.

– Odotamme innolla rallia. Testeissä olosuhteet olivat erittäin märät. Se oli itse asiassa ensimmäinen kerta meidän ralliprojektin aikana, kun olemme testanneet sellaisessa säässä. Nyt voimme olla luottavaisia, oli rallissa sitten mitkä olosuhteet tahansa, Mäkinen toteaa.

Citroenille ensi kaudeksi todennäköisesti vaihtavan Esapekka Lapin osalta testiolosuhteet olivat jotain ihan muuta.

– Toisin kuin tiimikavereillani oli minun testipäiväni ihan kuiva. Toivon siis, että myös itse rallissa keli on kuiva. Nyt kisa ainakin ajetaan aiemmin, joten se on mahdollista, mutta ei siellä koskaan tiedä, millainen keli tulee olemaan, Lappi summaa.

– Tykkään kuitenkin itse kisasta todella paljon ja odotankin sitä innolla. Olisi tärkeää saada hyvä tulos sekä itseni että varsinkin tiimin kannalta.

Lue myös nämä