Latvala starttaa jo 17. kertaa Walesin MM-ralliin – viime vuoden heikkous selvitettiin testeissä

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla legendaarisella Walesin osakilpailulla. Jari-Matti Latvala on sarjan kokenein kuljettaja ja varsinkin Walesin mutaisilla sorateillä tuurilainen on kisannut jo liki kaksi vuosikymmentä.

– Britannian ralli on yksi ralleista, joista olen aina nauttinut. Ehkä siksi että ajoin siellä ensimmäisen WRC-kisani vuonna 2002. Tämän vuoden kisani on 17. kerta Walesissa, Latvala muistelee.

– Meillä oli erittäin hyvät testit viime viikolla. Oli erittäin ilahduttavaa, että testeissä oli sateista ja mutaista, koska sellaista se normaalisti on Walesissa. Kahtena edellisenä vuotena oli ihan kuivaa testeissä ja ralli oli sateinen. Silloin minulla oli aina väärät säädöt, Latvala muisteli.

Latvala haki ajofiilistä viikonloppuna kauden viimeisestä SM-rallista, kun mies kurvaili Toyota Celicalla TeijoTalot-rallissa. Myös Yaris WRC:n kanssa yhteinen sävel löytyi testirupeaman aikana.

– Testeissä auto pelitti hyvin mutaisissa olosuhteissa. Onnistuimme parantamaan pitoa, mikä oli meidän viime vuoden heikkous. Kaiken kaikkiaan minulla on todella positiivinen fiilis ajamiseen. Odotan innolla rallia, Latvala sanaili.

Walesin ralli starttaa ensi torstaina ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä