Tommi Mäkinen paljasti Ylelle: ”Tiimit ovat sitä mieltä, että kisa pitäisi perua”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa on siirretty jo kolme osakilpailua koronaviruksen vuoksi. Todennäköistä on, että heinäkuulle suunniteltua Kenian Safari-ralliakaan ei pystytä ajamaan – ainakaan ajallaan.

Argentiinan, Portugalin ja Sardinian rallit saivat tehdä tilaa pandemian aiheuttaman tilanteen takia. Kilpailuille yritetään löytää uudet ajankohdat vuoden toiselta puoliskolta, mutta todennäköistä on, että ainakin osa siirretyistä kisoista peruuntuu kokonaan.

– Sitä tutkitaan ja toivotaan, josko Portugali ja Sardinia voitaisiin ajaa syksymmällä, mutta en tiedä, onnistuuko se kalenterin puitteissa. Toivottavasti pääsisimme ajamaan ja saisimme kohtuu hyvän kauden. Jos siitä muutama kisa peruuntuu, niin ei se vielä ole katastrofi, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi Ylelle.

Lue myös: Jari-Matti Latvalalla iso päivä! Kuinka hyvin tunnet MM-sarjan ennätysmiehen, joka lopetti jääkiekon rallin vuoksi?

Kauden olisi tarkoitus jatkua Keniassa heinäkuussa, mutta koronatilanne on pahentunut huomattavasti myös Afrikassa viime viikkojen aikana. Keniassa todettuja tartuntoja on vahvistettu 122.

Mäkisen mukaan Keniaan ei kannata mennä kilpailemaan reilun kolmen kuukauden kuluttua, mikäli tilanne ei parane huomattavasti.

– Tiimit ovat esittäneet toiveen, että ei ajettaisi ja tiimit ovat sitä mieltä, että kisa pitäisi perua, Mäkinen paljasti.

Mäkinen arvioi, että Safari-rallin osalta päätöksiä tehtäneen lähiaikoina.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Linkki Ylen juttuun

Lue myös nämä

  • Uusimmat