Rallin SM-sarjan ohjelmaan muutoksia – seuraava kisa vasta syksyllä

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kilpailukalenteri typistyy koronaepidemian vuoksi ja myös sarjan aikataulu muuttuu. AKK ilmoitti torstaina, että SM-sarjassa ajetaan seuraavan kerran vasta syyskuussa.

– Vallitseva poikkeustilanne Suomessa saa aikaiseksi muutoksia myös Ralli SM-sarjan loppukauden kilpailukalenteriin. Vallitsevan tiedon perusteella, ei voida olla varmoja siitä, pystytäänkö kesäkuulle merkityt kalenterikilpailut toteuttamaan normaalisti nykyisen kilpailukalenterin mukaisesti, AKK:n sivuilla sanotaan.

– Samalla vallitseva poikkeustilanne on saanut aikaan sen, että Ouluun 4.-5.9.2020 suunnitellun SM-Rallin järjestäjä Ni-Ro Oy on pakotettu siirtämään oman kilpailun toteutusta vuodella eteenpäin kaudelle 2021. Näiden tietojen perusteella Kouvolan Seudun Autourheilijat ry ilmoitti halukkuutensa siirtää oman osakilpailunsa SM O.K. Auto-rallin ajettavaksi syyskuun alkuun, tiedotteessa jatketaan.

Tammi-helmikuussa SM-sarjassa ajettiin kolme rallia, kun pisteistä kaasuteltiin Rovaniemellä, Mikkelissä ja Joensuussa. Kesäkauden piti käynnistyä Kouvolasta kesäkuussa, mutta nyt SM-sesonki jatkuu samalla rallilla, mutta vasta syyskuussa.

Yhteensä SM-sarjassa ajetaan tänä vuonna siis viisi osakilpailua. Kouvolan jälkeen viimeinen ralli on ohjelmassa 25. – 26. syyskuuta Seinäjoella. Molemmissa kilpailuissa kilpaillaan myös Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan sekä Nuorten SM-sarjan pisteistä.

Lue myös nämä