Jari-Matti Latvalalla iso päivä! Kuinka hyvin tunnet MM-sarjan ennätysmiehen, joka lopetti jääkiekon rallin vuoksi?

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala viihtyy myös luistimilla. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala liittyi perjantaina ”ikämiesliigaan”, kun rallitähti täytti 35 vuotta.

Latvala on rallin MM-sarjan historian kokenein kuljettaja. Teini-ikäisenä ensimmäiset rallinsa ajanut Latvala on osallistunut peräti 209 MM-osakilpailuun.

Latvala on edustanut urallaan kolmea eri tehdastiimiä. Hän nousi MM-sarjan eliittiin Fordin ratissa ja sittemmin hän niitti menestystä Volkswagenilla. Kolme edellistä kautta Latvala kilpaili Toyotan WRC-tiimissä.

Tuurista kotoisin oleva Latvala jäi ilman WRC-sopimusta täksi vuodeksi, mutta hän ei suostunut kuoppaamaan uraansa. Latvalan on tarkoitus antaa vielä tällä kaudella näyttöjä yksityiskuljettajana Toyota Yaris WRC:llä, kunhan koronaviruksen takia tauolla oleva MM-sarja pääsee jatkumaan.

Iän puolesta Latvalan ura voisi jatkua vielä vuosia lajin huipulla. Suomalaistähden haaveena on edelleen saavuttaa uran ensimmäinen maailmanmestaruus.

Tiesitkö, että Latvala oli nuorena lupaavaa jääkiekkoilija, mutta hän valitsi lajikseen rallin? Jutun alapuolella on kymmenen kysymystä sisältävä kinkkinen tietovisa Latvalasta. Kuinka hyvin tunnet MM-sarjan ennätysmiehen?

Nyt on rallivisan aika!

Katso alta vielä kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat