Tommi Mäkinen kehui Jari-Matti Latvalan suoritusta

Miikka Anttila ja Jari-Matti Latvala
Miikka Anttila ja Jari-Matti Latvala lomailevat tällä viikolla Los Angelesissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitiimi sai ison pistepotin sunnuntaina päättyneessä Walesin MM-rallissa ja vankisti ykköstilaansa valmistajien MM-pistetaulukossa.

Tällä kertaa Toyota ei yltänyt voittoon, mutta Jari-Matti Latvala ajoi toiseksi ja Esapekka Lappi kolmanneksi ykköstilan vieneen Sebastien Ogierin vanavedessä. Latvala kamppaili päätöspäivänä voitosta mestarikuljettaja Ogieria vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan Ford-kuljettajalle.

Tallipäällikkö Mäkinen oli kuitenkin ylpeä Latvalan esityksestä.

– Jari-Matti taisteli loistavasti sunnuntaina. Hän yritti kaikkensa, mutta Ogier oli hieman liian vahva tällä kertaa, Mäkinen sanoi.

– Oli hienoa nähdä jälleen kaksi autoamme palkintokorokkeella. Tämän tuloksen ansiosta tilanne näyttää meidän kannalta hyvältä valmistajien MM-sarjassa, Mäkinen lisäsi.

Toyota johtaa sarjaa 20 pisteen erolla Hyundaihin ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua.

Toyotan virolaistähti Ott Tänak jahtasi jo neljättä perättäistä voittoaan MM-sarjassa, mutta hän joutui keskeyttämään Walesissa kärkipaikalta lauantaina. Tänak putosi kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi 21 pisteen päähän Hyundain Thierry Neuvillesta.

– Olemme yhä pettyneitä siitä, mitä Ottille kävi lauantaina. Se vaikeuttaa hänen urakkaansa, mutta vielä on paljon pisteitä jaossa, ja hän on selvästi vahvin kuljettaja tällä hetkellä. Tilanne voi vielä kääntyä. Uskon, että mestaruuskamppailu ratkeaa vasta Australiassa, Mäkinen totesi.

Lue myös nämä