Kartanlukija Halttunen paljasti syyn, miksi Kalle Rovanperä oli täysin ylivoimainen

Jonne Halttunen, Kalle Rovanperä ja Harri Rovanperä
Jonne Halttunen, Kalle Rovanperä ja Harri Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lokakuun alussa 18 vuotta täyttänyt Kalle Rovanperä on kehittynyt huimasti ensimmäisen vuotensa aikana rallin MM-sarjassa. Viikonloppuna ajetussa Walesin MM-rallissa suomalaiskuski oli täysin vailla vastusta WRC2-luokassa.

Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen tietää, mistä hurja iskukyky on lähtöisin.

– Kallen nuotista ajaminen on parantunut tosi paljon. Tällaiset vaikeat olosuhteet vaativat tarkkaa nuottia ja teiden tuntemista. Toki Kalle on kehittynyt myös kuljettajana. Enempi kyse on kuitenkin siitä, että hän ajaa paremmin nuotista eikä vain muistista, Halttunen korosti Rallit.fille.

Rovanperä kyykytti Walesissa huomattavasti kokeneempaa tallikaveriaan Pontus Tidemandia, joka jäi suomalaisnuorukaisen jalkoihin heti kättelyssä.

– Tiedettiin, että muille pärjätään, mutta Pontuksen vauhti oli arvoitus. Saatiin heti perjantaina iso ero tehtyä. Lähdettiin ajamaan kovaa, mutta vältettiin riskejä. Heti nähtiin, että kyyti riittää, Halttunen summasi kisan.

– Varmaan sellaisella 90-prosenttisella vauhdilla ajettiin perjantain jälkeen. Yhtään osumaa ei edes tullut autoon. Kierreltiin kiviä ja otettiin varman päälle.

Kauden ensimmäinen voitto WRC2-luokassa maistui suomalaisparille. Silti se oli vasta alkusoittoa sille, mihin Rovanperä ja Halttunen voivat tulevaisuudessa yltää.

– On tämä toki hieno juttu, mutta meillä on Kallen kanssa tavoitteet aika korkealla. Puhuttiin heti kisan jälkeen, että toivottavasti tämä on vain yksi monista voitoista, Halttunen totesi.

– Pitää vain jatkaa tosi nöyrästi töitä, että päästäisiin korkeammalle tässä lajissa. Jos halutaan joskus pärjätä isoille pojille, tason on oltava aika paljon kovempi. Vaikka WRC2:ssa nyt pärjätään, se tuskin vielä riittää WRC:n puolella. Pitää olla hyvin nöyrä ja rehellinen itselle.

Lue myös nämä