Tommi Mäkinen IS:lle: Tuore rallivoittaja Toyotan ehdokaslistalla

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen myöntää Ilta-Sanomille olevansa kiinnostunut virolaisen Ott Tänakin palveluksista.

Tänak täräytti nappisuorituksen viime viikonloppuna ajetussa Sardinian MM-rallissa. Tänakin vakuuttava ajo toi Ford-kuljettajalle uran ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton reilun kymmenen sekunnin erolla Toyotan Jari-Matti Latvalaan.

Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin avauspuolisko debyyttikaudesta on ollut yllättävän vahva. Heti toisessa osakilpailussa Ruotsissa Latvala ajoi tiimille voiton ja Sardiniassa tuurilainen revitteli Toyotalle kauden kolmannen palkintokorokepaikan.

Esapekka Lappi on ajanut vasta kaksi kilpailua Toyota Yaris WRC:llä, mutta varsinkin Sardiniassa jälki oli vakuuttavaa: neljäs sija, kuusi pohja-aikaa ja Power Stagen voitto. Ei siis ole ihme, että tiettävästi Mäkinen on kiinnostunut pitämään Latvalan ja Lapin tallissa myös ensi kaudella.

Tallin kolmannen kuljettajan Juho Hännisen tilanne ei ole yhtä vakaa. Hänninen on ajoittain väläytellyt, mutta myös virheitä on sattunut. Sardiniassa Hänninen esitti kauden parastaan sijoituttuaan kuudenneksi.

Tänak oli jo vuosi sitten ehdolla Yariksen puikkoihin, kun Mäkinen viritteli Toyotan paluuta MM-sarjaan. Tänakin ja muiden ehdokkaiden esteeksi nousi Volkswagenin vetäytyminen sarjasta sekä saksalaistiimistä vapautuneen Latvalan tulo Puuppolan suurmiehen miehistöön. Mutta ensi vuodeksi Toyotalla saattaa olla paikka tarjolla vahvan alkukauden ajaneelle Tänakille.

– Tuollaiset kuljettajat ovat aina meidän ehdokaslistallamme. Kyllä meidän täytyy katsella voittajia, jos haluamme pärjätä, Mäkinen kertoi IS:lle.

Mäkinen suitsutti samalla Tänakin voiton arvoista suoritusta Sardiniassa.

– Hän ajoi todella hyvin ja oikeastaan koko ajan kovempaa kuin (Sebastien) Ogier, Mäkinen kehui.

Ilta-Sanomien alkuperäinen juttu aiheesta

Lue myös nämä

  • Uusimmat