Rallipomo hehkuttaa huikeaa MM-taistoa – ”Uskomatonta!”

Sebastien Ogier johtaa rallin MM-sarjaa
Ford-kuljettaja Sebastien Ogier juhli mestaruutta viime kaudella. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan mestaruuskamppailusta on muodostumassa neljän kuljettajan kauppa.

Kausi taittui jälkimmäiselle puoliskolle viime viikonloppuna ajetun Sardinian MM-osakilpailun jälkeen. Kun kuusi rallia on ajamatta, nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier pitää kärkipaikkaa 18 pisteen erolla Hyundain Thierry Neuvilleen.

Sardiniassa kärkisijat ottaneet Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala ovat MM-pisteissä kolmantena ja neljäntenä. Tänak on tallikaveriaan Ogieria jäljessä 33 ja Toyota-kuski Latvala 34 pistettä.

– Uskomatonta, että tässä vaiheessa kautta neljällä kuljettajalla on mahdollisuudet voittaa maailmanmestaruus. Se on fantastista, Fordin WRC-autoja ajattavan M-Sport-tallin päällikkö Malcolm Wilson hehkutti lehdistötilaisuudessa.

– Luotettavuus nousee avainasemaan MM-kamppailussa. Meillä kaikilla oli pieniä ongelmia (Sardiniassa), mutta kellään ei ollut isoja ongelmia. Mielestäni tämä asia ratkaisee maailmanmestaruuden, Wilson arveli.

Kauden seitsemässä rallissa on ollut peräti viisi eri voittajaa. Lisäksi kaikki tehdastiimit ovat päässeet voiton makuun, mikä on nostanut MM-kauden kiinnostavuutta. Kamppailu on ollut niin tasaista, ettei yhdelläkään tallilla ole varaa jättää kehitystyötä vähemmällä huomiolle.

– Toyota oli erittäin vahva Sardiniassa, mutta hienointa on se, että kaikki ovat todella kilpailukykyisiä ja meidän kaikkien on oltava koko ajan varpaillaan. Tallimme väki paiskii kovasti töitä, koska he haluavat voittoja. Olen varma, että tilanne on sama kaikissa muissakin talleissa, Wilson sanoi.

Katso MM-sarjan pistetilanne täältä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat