Toistuuko Hyundain tutut ongelmat jälleen Akropolis-rallissa? – ”Sormet ristiin, että vehkeet kestävät”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli on monessa osakilpailussa ollut tänä vuonna kilpailijaansa Toyotaa karussa kisojen alkupuolella. Kuitenkin esimerkiksi Sardiniassa ja Keniassa Hyundain hyvä liito katkesi jousitusrikkoihin. 

Pyörän ripustukset ovat olleet Hyundain akhilleen kantapää, jonka myötä Toyota on edelleen 41 pisteen karkumatkalla, vaikka korealaisvalmistaja ottikin edellisessä rallissa Belgiassa kaksoisvoiton. Rallisivusto Dirtfishin tietojen mukaan Hyundai ei ole pystynyt jousituksen suhteen tekemään isompia muutoksia tämän viikon Kreikan MM-rallia varten, koska luokittelujokereita ei riitä.

Käytössä on siis edelleen samat Sachsin jousitusosat, mutta ainakin virolaiskuski Ott Tänakin mukaan oppia on edes yritetty ottaa rajuissa olosuhteissa ajettavien sorarallien haasteiden myötä.

– Kyllä me ehdottomasti opimme jotain ongelmista, mitä Thierryllä (Neuville) oli Keniassa. Oli se silti epäonnekas juttu ja vähän outokin, mutta toivottavasti meillä on nyt jokin ratkaisu asiaan. Kaikista rankoista kokemuksista oppii aina jotain ja toivon, että mekin teimme niin, Tänak kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Tarina on silti sama kuin ennenkin. Siihen en pysty vaikuttamaan itse mitenkään, joten on pakko vain keskittyä omaan ralliin ja pistettävä sormet ristiin, että vehkeet kestävät kasassa, virolainen jatkaa.

Kreikan ralli on takavuosina kuulunut MM-sarjan rajuimpiin kilpailuihin. Haasteita on varmasti tälläkin kertaa luvassa, mutta erikoiskokeiden pitäisi olla hieman inhimillisempiä kuin aiemmin. Tänak on ajanut Akropolis-rallin kahdesti, mutta kisa on silti kaikille uusi.

– En ole edes varma, olenko ollut siellä aiemmin, sillä ei nuo erikoiskokeet kuulosta yhtään tutuilta. Ajoin siellä kymmenen vuotta sitten, joten on minulla toki pientä hajua asiasta, mutta käytännössä se on ihan uusi ralli jokaiselle, Tänak summaa.

– Onhan se legendaarinen ralli. Sen olisi pitänyt olla kalenterissa, joten on hienoa päästä sinne takaisin ajamaan. Siellä on varmasti ainakin lämpöä luvassa.

Katso alapuolelta edellisen Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat