Grönholm pettyi Ranskassa palkintosijasta huolimatta – ”Voittojen takia tätä tehdään”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. GRX/Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm ajoi kauden ensimmäisen palkintopallisijansa rallicrossin MM-sarjassa Ranskassa sunnuntaina.

Päivän päälähtöön Lohéacissa viimeisestä ruudusta startannut suomalaiskuljettaja nousi kuuden auton finaalissa kolmeasti kolmanneksi. Osakilpailun voittoon ajoi Ruotsin Timmy Hansen ennen veljeään Keviniä.

Rallicrossin MM-sarjan kahdessa ensimmäisessä MM-osakilpailussa semifinaaliin jääneen GRX-SET -tiimin Hyundai-kuskin tavoite finaalipaikasta oli kaatua jälleen kerran välierävaiheessa. Neljän alkuerän toiseksi nopeimpana kuljettajana semifinaaliin startannut Grönholm epäonnistui startissa ja putosi eturivistä neljänneksi.

Kahden semifinaalin kolmelle nopeimmalle oli tiedossa paikka finaaliin. Tällä kertaa Grönholmin taistelu palkittiin kolmannella sijalla, joka merkitsi päivän päälähdössä paikkaa takarivin lähtöruutuun.

– Meillä oli kaikki eväät voittaa Ranskassa. Viikonloppu meni hyvin semifinaalivaiheeseen asti, jossa epäonneksemme automme oli sammua lähdössä ja putosimme startissa neljänneksi. Sen jälkeen oli täysi työ ajaa kolmen nopeimman joukkoon ja finaaliin, Grönholm selvitti.

– Onnistuimme siinä, mutta takarivin viimeisestä ruudusta on käytännössä mahdotonta nousta voittoon. Pääsin finaalissa muutaman auton ohi ja nousin kolmanneksi. Enempää ei ollut tänään tehtävissä.

Grönholmilla jäi valju maku Ranskan kisasta, vaikka inkoolainen kipusikin palkintopallille.

– Taistelin, ja kenties kolmas sija ja kauden ensimmäinen palkintopallitulos on kahden epäonnistumisen jälkeen hyvä saavutus, mutta se ei juuri nyt tunnu siltä. Mahdollisuudet voittoon olivat olemassa ja juuri voittojen takia tätä tehdään, Grönholm totesi kilpailun jälkeen.

Kolmen osakilpailun jälkeen Grönholm ajaa MM-pisteissä kuudentena.

Ranskasta rallicrossin MM-sarjan siirtyy Riikaan Latviaan, jossa kahden viikon kuluttua kilpaillaan poikkeuksellisesti sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua.

Rallicrossin MM-sarja, Ranskan osakilpailun tulokset: 

1. Timmy Hansen  Peugeot 3.44,217
2. Kevin Hansen  Peugeot  +0,652
3. Niclas Grönholm Hyundai  +2,235
4. Kevin Abbring  Renault  +4,729
5. Krisztian Szabo Hyundai  +4,968
6. Timo Scheider  Seat   +12,702

MM-pisteet 3/9 osakilpailun jälkeen: 

1. Timmy Hansen     Peugeot 85
2. Kevin Hansen     Peugeot 75
3. Krisztia Szabo    Hyundai 58
4. Johan Kristoffersson Audi  57
5. Kevin Abbring    Renault 55
6. Niclas Grönholm   Hyundai 51
7. Enzo Ide       Audi  37
8. Timo Scheider    Seat  31
9. Juha Rytkönen    Ford  25

Lue myös nämä