Isä ja äiti huollossa, veljet spottereina – rallicross-lupaus debytoi SM-sarjassa koko perheen voimin

Rasmus Tuominen
Rasmus Tuominen. Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rasmus Tuominen teki vakuuttavan debyytin rallicrossin SM-sarjassa Hyvinkäällä. Supercar-luokassa Dynamo-tiimin Mitsubishillä ajanut 20-vuotias mänttäläinen oli kovassa vireessä koko päivän, saavutti finaalipaikan ja ajoi neljänneksi.

Kansainvälisen RX Academyn mestaruuden rallicrossissa kaudella 2019 voittanut Tuominen oli tyytyväinen tulikasteeseensa kotimaisessa sarjassa.

– Tavoitteena oli päästä finaaliin, sinne mentiin ja saatiin ajettua virheetön kisa. Lähdöt menivät ensimmäistä lukuun ottamatta hyvin ja vauhti oli kohdallaan. Olen erittäin tyytyväinen suoritukseen, Tuominen kertaa.

Finaalissa Tuominen oli kovassa seurassa. Edessään Suomen mestaruuteen ajanut Jere Kalliokoski ja MM-sarjassa kilpaileva Juha Rytkönen sekä vierellä kaksinkertainen SRC-luokan mestari Henri Haapamäki. Takana vaanivat myös seitsenkertainen mestari Atro Määttä ja peräti 54 SM-mitalia kahminut Joni-Pekka Rajala.

– Pitää myöntää, että ennen finaalia vähän jännitti. Tiedettiin että ajetaan Henkkaa (Haapamäki) vastaan kilpaa kolmospaikasta, koska kierrosajat olivat koko päivän aika lähekkäin Haapamäen kanssa. Tiedettiin myös, että vaarana on Mitsun moottorin ylikuumeneminen, ja sen vuoksi tehojen hiipuminen, mutta se riski piti vain ottaa. Taisteltiin hyvin Henkkaa vastaan, mutta kun kävin jokerilla, niin hän ajoi tosi hyvän kierroksen, eikä saatu enää väliä kurottua umpeen. Hyvä tulos kuitenkin, vaikka podium jäikin saavuttamatta, Tuominen summasi.

Tuominen oli kilpailussa liikkeellä koko perheen voimin.

– Oltiin koko perheen voimin liikkeellä, veljet toimivat spottereina ja äiti ja isä huollossa. Kaikki tsemppasivat ja toisaalta antoivat tarvittaessa tärkeää omaa aikaa, jotta sain keskittyä rauhassa. Perheen tuki ja Dynamon tiimin apu auttoi siihen, että kilpailu sujui niin hyvin, suuri kiitos kaikille, Tuominen hehkutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat