Thierry Neuville yllätti kommenteillaan – onko belgialaisella sisäpiirin tietoa Kalle Rovanperän sopimuksesta?

Toyotan Kalle Rovanperä ajaa tänä vuonna vain puolikkaan rallin MM-sarjan.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sarjan suurimman tähden ja hallitsevan maailmanmestarin osa-aikaisuus laittaa koko sarjan voimasuhteet uuteen uskoon.

Yksi hyötyjistä voi olla ”ikuiseksi kakkoseksi” leimattu Thierry Neuville, joka saa nyt jälleen yhden ison sauman uransa ensimmäiseen maailmanmestaruuteen.

Rovanperä kertoi viime vuoden lopulla, että hän haluaa enemmän vapaa-aikaa. Suomalaisen kova päätös ei tullut Neuvillelle yllätyksenä.

– Hän on ajanut rallia jo pitkään, vaikka aloitti hyvin nuorena, Neuville sanoi RTBF:lle.

– Hän on ollut huipulla vasta muutaman vuoden, vaikka aloitti samaan aikaan kuin minä, mutta paljon nuorempana, Neuville jatkoi.

– Niin monen vuoden jälkeen etenkään nuorilla ei ole enää samanlaista motivaatiota. Toisin kuin vaikkapa minulla, sillä minulla on edelleen suuri intohimo tätä lajia kohtaan. Hän halusi pitää pienen tauon, kunnes hän palaa sitten takaisin ajamaan kaksi täyttä kautta, Neuville sanoi.

Neuvillen lausunto yllättävä. Tiedossa on toki ollut, että Rovanperä ajaa taas täyden kauden 2025, mutta suomalaistähden sopimuksesta ei ole tihkunut sen tarkempaa tietoa. Herää siis kysymys, onko Neuville saanut sisäpiirin tietoa Rovanperän sopimuksesta.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Sitä tarina ei kerro, mutta sen se kertoo, että Neuville on nälkäinen ja valmis uuteen kauteen.

– Kaikki on kunnossa ja kaikki on valmiina. Emme enää malttaisi odottaa uutta kautta. Motivaatio on olemassa. Mikä on muuttunut? Se on kysymys, joka pomppaa esiin kovin usein. Aika vähän on muuttunut. Talvitauko on aika lyhyt, noin viisi viikkoa ja tehdas on sen aikaa kiinni, joten hirveästi mitään muutoksia ei ole tapahtunut, Neuville mietti.

Rallin MM-sarjan uusi kausi starttaa tällä viikolla Monte Carlosta. Suomalaisittain se käynnistyy poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä yhtään sinivalkoista kuljettajaa ei aja Montessa pääluokassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat