Hyundain WRC-tallin pomo muistuttaa lähtökohdista – ”Voi ottaa vähän aikaa”

Hyundain rallitalli lähtee kovin odotuksin rallin MM-sarjan kauteen 2024.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiimipomo Cyril Abiteboul on saanut tiimiinsä kaksi uutta vahvistusta, kun vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak palaa korealaisvalmistajan leipiin ja lisäksi kolmannessa autossa ajovastuuta jakaa Andreas Mikkelsen.

Mikkelsen saa ajovastuuta heti tämän viikon Monte Carlon osakilpailussa, kun taas Esapekka Lappi avaa kautensa vasta Ruotsin lumilta helmikuussa. Hyundai on voittanut valmistajien MM-sarjan kausilla 2019-20, mutta kuljettajien ja karttureiden mestaruus tiimiltä puuttuu.

– Odotamme innolla paluuta erikoiskokeille. Kun katsoo reittiä ja sääennustetta, niin luvassa on varmasti aika erilainen Monte Carlon reitti kuin parina edellisenä vuonna. Tavoitteenamme on ehjä viikonloppu ja maksimoida tulos heti kauden alussa, Abiteboul naulaa.

– Kausi on pitkä. Meillä on myös kaksi uutta kuskia tiimissämme, kun Ott ja Andreas starttaavat matkaan. Meidän pitää olla valmiina, että voi ottaa vähän aikaa, että he tuntevat olonsa luottavaiseksi vaikeissa olosuhteissa.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

MM-sarjassa koeponnistetaan Monte Carlossa ensi kertaa uusi pistejärjestelmä. Jo lauantain jälkeen jaossa on pisteitä kymmenelle parhaalle kuskille. Sunnuntaina on luvassa lisää pisteitä seitsemälle parhaalle ja lisäksi Power Stage -pätkältä jaetaan pisteitä viidelle parhaalle.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun uusi pistejärjestelmä on käytössä. Se tuo varmasti dynaamisuutta viikonloppuun. Toivomme, että pystymme suorittamaan korkealla tasolla. Meillä on ainakin kaikki eväät olemassa sitä varten, Abiteboul kertoo.

Monte Carlon ralli starttaa torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös: Rallin MM-kauden avauksessa poikkeukselliset olosuhteet? Tämä kaikki sinun pitää tietää legendaarisesta kisasta

Lue myös nämä