Thierry Neuville teki karmean virheen – paljasti nyt ulosajonsa syyn

Hyundain Thierry Neuvillen Sardinian MM-ralli meni pieleen lauantaina.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville teki ikävän virheen Sardinian MM-rallissa lauantaina. Belgialaisen kohtaloksi koitui kahdeksas erikoiskoe, missä MM-sarjan johtaja lipsautti pöheikköön.

– Keskittymiseni herpaantui aivan hetkeksi edellisessä mutkassa, enkä tajunnut sitä, että seuraavaksi tulee hidas mutka. Kun ymmärsin tämän, niin siinä vaiheessa oli jo liian myöhäistä, Neuville selvitti ulosajoaan.

– Ymmärsin heti, että nyt ollaan vaikeassa tilanteessa, belgialainen jatkoi.

Ulosajo sattui sellaisessa paikassa, missä ei ollut katsojia. Se teki tilanteesta tietysti vielä vaikeamman.

– Siellä ei ollut kukaan auttamassa, joten jatkaminen ei ollut enää mahdollista, vaikka autoon ei tullutkaan mitään vahinkoa, Neuville kertasi.

Neuvillen onneksi rallin MM-sarjassa on tällä kaudella käytössä kiistelty pisteenlaskusysteemi. Sunnuntainakin on siis vielä mahdollista ottaa iso potti pisteitä.

– Sunnuntaiksi tavoite on hyvin selvä ja haluamme ottaa maksimipisteet eli 12 pistettä. Teemme sunnuntaina parhaamme, Neuville lupaili.

Neuvillen lauantain ulosajo sopi erinomaisesti Toyotan Elfyn Evansille. Walesilainen nappasi lauantaina MM-sarjan johtajaa kymmenellä pisteellä kiinni, mutta toki hänen tulee selvitä sunnuntaina maaliin saakka saadakseen nuo pisteet.

Lue myös nämä