MM-sarjan konkari ihmetteli Thierry Neuvillen touhua

Hyundain Thierry Neuville mokasi lauantaina Sardinian MM-rallissa.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuljettajien MM-sarjaa johtava Neuville lipsautti metsään kahdeksannella erikoiskokeella ja hänen rallinsa meni pilalle.

Tallikaveri Dani Sordo oli pettynyt tallikaverinsa puolesta, mutta antoi belgialaiselle myös ihan suoraa kritiikkiä.

– Ei ole ikinä kivaa nähdä jonkun ajavan ulos. Olin pettynyt, vähän vihainenkin, sillä hän oli niin hyvässä asemassa mestaruustaisteluakin ajatellen, Sordo sanoi.

Neuvillen ulosajo avasi mahdollisuuden Toyotan Elfyn Evansille, joka otti nyt lauantaista kymmenen ehdollista pistettä ja kavensi eroa ainakin tässä vaiheessa merkittävästi MM-sarjassa Neuvilleen nähden.

– Hän otti liian ison riskin. Hän jarrutti liian myöhään. Se ei ollut kovin iso virhe. Siihen saakka hän oli ajanut todella hyvin, Sordo kommentoi.

Ennen ulosajoaan Neuville oli todella hyvässä asemassa. Hän olisi saanut lauantailta hyvän potin ehdollisia pisteitä, jos olisi vain ajanut maaliin. Sordo ei voinut ymmärtää, miksi Neuvillen piti ottaa enää siinä vaiheessa minkäänlaista riskiä.

– Se edellinen pätkä oli jo tosi raju ja siellä oli paljon irtokiviä. Näillä pätkillä et voi ottaa niin paljon riskejä. Tässä rallissa on ollut kyse Sebastien Ogierin ja Ott Tänakin välisestä voittotaistelusta, mutta hänen pitäisi ajatella myös mestaruustaistelua, Sordo kummasteli.

Dani Sordo starttaa Sardinian MM-rallin päätöspäivään kolmannelta sijalta. Toyota-kuljettaja Ogier johtaa rallia 17,1 sekunnin erolla Hyundai-kuski Tänakiin.

Lue myös nämä