Thierry Neuville puolustaa Argentiinan rallin voittoa – ”Toivottavasti saamme samanlaisen tuloksen”

Thierry Neuville
Thierry Neuville (vas.). Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville juhli viime vuonna Argentiinan MM-rallin voittoa huiman taistelun jälkeen. Neuville peittosi Fordin Elfyn Evansin rallin päättäneellä Power Stage -pätkällä ja nousi voittoon vain seitsemän kymmenyksen turvin. 

Neuville haluaa uusia voittonsa ensi viikolla ajettavassa tämän vuoden kilpailussa. Belgialainen on MM-taulukossa kakkosena, mutta Fordin Sebastien Ogier on karannut 17 pisteen päähän. Voitto tekisi todella hyvää MM-haaveiden kannalta.

– Argentiinan ralli on kuuluisa kisa, joka houkuttaa aina paikalle ison joukon intohimoisia rallifaneja. Siellä on aina hieno tunnelma. Meillä on hienoja muistoja kisasta viime vuodelta, jolloin ratkaisimme voiton vasta päätösek:lla, Neuville muistelee.

– Toivon, että saamme samanlaisen tuloksen tälläkin kertaa. Argentiinan ralli on erittäin haastava kisa sekä autolle että kuljettajaparille. Siihen ei voi koskaan suhtautua kevyesti.

Hyundain espanjalaiskuski Dani Sordo säväytti toisella sijallaan kauden kolmannessa rallissa Meksikossa. Argentiinan kisasta löytyy paljon yhtymäkohtia Meksikoon, joten kokenut Sordo lähtee ensi viikon ralliin todella hyvin miettein.

– Tottakai meidän tavoitteena on taistella kärkisijoista. Meillä on nyt ollut muutama hyvä tulos putkeen ja haluamme käyttää tämän momentumin hyväksi. Tarkoitus on jälleen onnistua soralla, kuten teimme Meksikossa.

Hyundain kolmatta autoa Argentiinassa ajaa Norjan Andreas Mikkelsen. Meksikossa Mikkelsen oli neljäs. Kauden tähän mennessä ainoa palkintokorokesija tuli Ruotsista, jossa mies oli kolmas.

– Argentiinan ralli on yksi suosikeistani koko kaudella. Se on hyvin erityislaatuinen sorakisa, koska tiet ovat enempi hienoa hiekkaa ja se sopii minun ajotyylilleni. Pätkät voivat tosin mennä aika huonoon kuntoon toisella ajokerralla, joten autosta on syytä pitää huolta, Mikkelsen mietiskelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat