Quantcast

Lappi ensimmäistä kertaa Argentiinan ralliin – ”Yritetään pysyä poissa vaikeuksista”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi on jälleen kovan haasteen edessä, kun MM-karavaani piipahtaa ensi viikolla Argentiinassa. Kyseessä on jälleen yksi ralli, jota Lappi ei ole ajanut aiemmin. Pieksämäkeläinen antaakin paljon tasoitusta MM-sarjaa jo vuosia kiertäneille kilpakumppaneilleen. 

Lappi on kuitenkin kauden neljässä ensimmäisessä kisassa jo osoittanut, että vauhtia löytyy, vaikka kokemusta ei vielä WRC-kisoista liikaa ole. Todisteena siitä kaksi Power Stage -voittoa ja MM-sarjan jaettu viides sija. Toki mukaan mahtuu myös lipsautukset Monte Carlossa Power Stagella sekä virheet sekä Ruotsissa että Korsikalla.

Argentiinasta Lapilla on kokemusta vain nuotituksen osalta.

– Vaikka en ole aiemmin kisannut Argentiinassa, niin olen tehnyt siellä nuotituksen kahdesti, joten on minulla pientä käryä siitä, millainen ralli on luvassa. Olen kuullut, että se voi olla yksi kauden kovimmista kisoista. Tiet ovat välillä aika rankkoja ja siellä on paljon kiviä. Onkin syytä olla varovainen paikka paikoin, Lappi pohdiskelee.

– Näyttää siltä, että perjantain pätkät ovat vähän pehmeämpiä kuin lauantaina ja varsinkin sunnuntaina, kun ajetaan vuoristossa ja siellä on paljon irtosoraa sekä kiviä. Olen erittäin luottavainen, että voimme saada paljon paremman tuloksen Argentiinasta kuin edellisestä sorarallista Meksikosta, josta kuitenkin opimme paljon.

Lappi suunnittelee hyvin maltillista taktiikkaa ensi viikon kisaan.

– Se on monesti ollut ralli, jossa voi tapahtua paljon kaikenlaista. Voikin olla niin, että päätavoitteeni on vain yrittää pysytellä poissa vaikeuksista. Katsotaan kuitenkin, miten ralli lähtee sujumaan, Yaris-kuski päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat