Thierry Neuville latasi rajun väitteen Esapekka Lapista ja Kalle Rovanperästä

Hyundain Esapekka Lappi nappasi viimein Ruotsin MM-rallista uransa toisen voiton.
Thierry Neuville ja Esapekka Lappi
Thierry Neuville ja Esapekka Lappi. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Osa-aikaisesti tällä kaudella rallin MM-sarjaan osallistuva Lappi sai Ruotsissa hyvän lähtöpaikan ja käytti sen loistavasti hyväkseen.

Lappi nousi heti rallin alussa kärkitaisteluun mukaan ja nopeasti alettiin puhua jopa suomalaisten kaksoisvoitosta. Olihan tuossa vaiheessa voittotaistelussa mukana vielä myös Toyotan Kalle Rovanperä.

Perjantaiaamuna kisa sai kuitenkin dramaattisen käänteen. Rovanperä ajoi ulos Flodan erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään hajonneen jäähdyttimen vuoksi. Mutta olisiko Lappi juhlinut Uumajassa uransa toista voittoa, vaikka Rovanperä olisi ollut kilpailussa mukana hamaan loppuun asti?

Lapin tallikaverilla Thierry Neuvillella on tästä selkeä mielipide.

– Luonnollisesti, Neuville vastasi Dirtfishille.

– Toki Kalle poistui kisasta hyvin aikaisessa vaiheessa, mutta silti uskon, että ”EP” olisi tuolta lähtöpaikalta pystynyt voittamaan rallin, Neuville jatkoi.

Lappi ajoi Ruotsissa todella viisaasti. Kun ainoa todellinen uhkaaja, Toyotan Takamoto Katsuta ajoi ulos lauantaiaamuna, jäi Lapille varsin epäkiitollinen rooli. Hänen piti alkaa varmistella voittoaan. Sen Lappi teki tehtaan takuulla ja otti lopulta varsin ylivoimaisen voiton.

– EP teki loistavaa työtä, Neuville hehkutti.

– Kun Kalle oli pois pelistä, hänellä oli todella viisas lähestymistapa. Hän selvisi koko viikonlopusta pitäen eronsa tekemättä virhettä ja toi upeasti kotiin tallimme kauden toisen voiton, mikä on sama määrä kuin mitä meillä oli koko viime kauden aikana.

Esapekka Lapin edellisestä voitosta oli ehtinyt kulua kuusi ja puoli vuotta. Suomen MM-rallissa 2017 Lappi nousi edellisen kerran korkeimmalle korokkeelle.

Matka ura toiseen voittoon oli pitkä ja kivikkoinen. Lapin viime kauden loppu oli painajaismainen lukuisten rajujen ulosajojen vuoksi.

– Tämä oli todella hieno paluu. Hän kärsi todella paljon viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla ja sen on täytynyt olla hänelle myös erittäin raskasta henkisesti, Neuville sanoi.

– Mutta kun ympärillä on hyvä tiimi ja tiimin tuki, niin on mahdollista tulla noin vahvasti takaisin kuten hän teki. Se on todella hienoa nähdä, Neuville jatkoi.

Lue myös nämä