Toyota-tähti syytti huijauksesta, Hyundai-pomo täräytti vastapalloon – ”Voi tulla itse katsomaan”

Hyundain ja Toyotan WRC-tallin tämän kauden taistelusta saatiin ensimmäistä osviittaa viime viikolla Ruotsin MM-rallissa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tunteet kuumenivat, kun Hyundain Thierry Neuville kärsi 40 sekunnin aikasakosta myöhästyttyään neljä minuuttia perjantain kolmanneksi viimeiseltä erikoiskokeelta. Toyotan leirissä epäiltiin, että Neuville olisi ottanut aikasakon tahallaan, jotta Elfyn Evans joutuisi aura-autoksi sankassa lumisateessa.

Neuville ja myöhemmin myös koko Hyundain tiimi kuitenkin viestittivät, että kyseessä oli moottorivika, joka vaati huoltotoimenpiteitä. Evans piikitteli perjantai-iltana korealaisvalmistajaa tylysti.

– Urheiluhenki on näemmä lentänyt ulos ikkunasta. Pitää toki miettiä yhdessä, mitä sanomme, etten kerro jotain, mitä on myöhemmin kaduttava, Evans sanoi.

Hyundain tallipomo Cyril Abiteboul on nyt antanut oman vastineensa walesilaisen puheisiin.  

– Kun ympäristö on äärimmäisen kilpailuhenkinen, ei voi välttää epäilyjä. Moottoriongelmamme olivat kuitenkin näkyviä ja ne voi nähdä myös datasta. Elfyn voi halutessaan tulla itse katsomaan tilanteemme datasta, Abiteboul täräyttää belgialaisen RTBF-kanavan verkkosivuilla.

– Toisaalta koen tilanteen kauniina, kun kaikki ovat hommassa mukana isolla tunteella. Minusta se on parempaa kuin poliittisesti korrekti puhe. Jätetään se muille.

Abiteboul kuitenkin korostaa, ettei Evans välttämättä edes tosissaan epäillyt huijausta.

– Psyykkisellä pelillä on aina oma roolinsa. Kun Elfyn sanoo noin, uskon hänen pelaavan tätä peliä. Hän on hyvin kokenut ja älykäs sekä varmasti tietoinen, mitä tekee ja puhuu, Abiteboul toteaa.

– Hän myös tietää, miten mielipiteisiin voi vaikuttaa. Ymmärrän sen täysin. Kaikki pelaavat peliä niillä aseilla, mitä heillä on käytössään.

Rallin MM-sarja jatkuu maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Kenian Safari-rallilla.

Lue myös nämä