Thierry Neuville kurvaili Bemarilla luokkavoittoon, MM-sarjasta tutut nimet yleiskilpailun kärjessä

Hyundain WRC-tallista tuttu Thierry Neuville osallistui viikonloppuna Belgian Spassa ajettuun kansalliseen ralliin.
Thierry Neuville
Thierry Neuville nautiskeli BMW:n ratissa Spassa. Kuva: Neuvillen Facebook

Neuville kurvaili Spa-rallissa yhtiönsä Lifeliven omistamalla BMW M3 E30 -autolla. WRC-tähti voitti oman NCM-luokkansa, vaikka kärsikin viiden minuutin aikasakosta. Yleiskilpailussa Neuville sijoittui kuudenneksi.

Spa-rallissa voittoon ajoi Citroen-kuski Stephane Lefebvre. Ranskalainen kukisti Japanin MM-rallissa WRC2-luokan voiton ajaneen Gregoire Munsterin 20,5 sekunnilla.

Tällä kaudella Lefebvre on MM-sarjassa ajanut vain kolme kisaa, mutta Belgian rallisarjassa menestystä on tullut rutkasti. Spa-rallin voitto oli jo Lefebvren kauden kuudes, minkä myötä hän pääsi juhlimaan myös Belgian rallisarjan mestaruutta.

– Kausi on ollut uskomaton. Olemme saavuttaneet upeita asioita tiimin kanssa. Oli hienoa päättää vuosi voittoon. Auto toimi kuin kello, joten silloin kaikki tulee luonnostaan, Lefebvre kommentoi kisajärjestäjän verkkosivuilla.

– Olemme nyt oppineet flirttailemaan äärirajoilla, mutta emme ole menneet rajojen yli. Stephanelle tämä oli vahva kisa, mutta olemme päässeet lähemmäksi, Munster puolestaan sanoo.

Kolmanneksi Spa-rallissa ajoi Cedric De Cecco Citroenillaan. F1-tähti Max Vestappenin isä Jos oli kiinni kolmostilassa vielä sunnuntaiaamuna, mutta virhe 13. erikoiskokeella tiputti Verstappenin kauas kärjestä.