Ranskalaiskuski nappasi Hyundai-tähden ex-kartturin

M-Sport Fordin WRC-tallissa päättyneen kauden ajanut Pierre-Louis Loubet vaikuttaa löytäneen uuden kartanlukijan.
Nicolas Gilsoul
Nicolas Gilsoul. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korsikalainen kilpailee ensi viikonloppuna belgialaisen Nicolas Gilsoulin kanssa Hivernal du Dévoluy -rallissa. Kaksikko starttaa kisaan Ford Fiesta Rally2 -autolla.

Kilpailu on monelle kuskille valmistava kisa ensi kauden ensimmäistä MM-rallia varten Monte Carlossa. Hivernal du Dévoluy -rallissa ajetaan yhteensä kymmenen pikataivalta ja noin 127 EK-kilometriä. MM-sarjan huippunimistä paikalla ovat myös Nikolai Grjazin ja Gregoire Munster.

Gilsoul muistetaan Hyundai-tähti Thierry Neuvillen aisaparina. Kaksikko kilpaili yhdessä MM-sarjassa vuosina 2012-20. Vuodeksi 2021 Neuville kuitenkin vaihtoi kartturia hieman yllättäen. Sen jälkeen Hyundai-kuskin vierellä on istunut Martijn Wydaeghe.

Vuoden 2021 Gilsoul piti lähes kokonaan taukoa. Tällä kaudella mies on lukenut nuottia Belgian rallisarjassa Gino Buxille. Neuvillen kanssa Gilsoul on juhlinut MM-sarjassa 13 osakilpailuvoittoa ja yhteensä 43 palkintosijaa.

Loubet puolestaan joutui etsimään uuden nuotinlukijan, kun Vincent Landais loikkasi Toyota-tähti Sebastien Ogierin viereen. Ogier ja Landais kokeilivat yhteistyötä marraskuussa ajetussa Japanin MM-rallissa. Parivaljakon kemiat loksahtivat sen verran hyvin kohdilleen, että Landais ja Ogier ajavat yhdessä myös ensi vuonna.

Loubet säväytti kaudella 2022 ajaen kahdessa MM-rallissa neljänneksi. Hyvät otteet ovat käynnistäneet puheet, josko korsikalainen saisi ensi kaudeksi jopa täyden kauden ohjelman tukijoidensa avulla.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä