WRC-kuski menetti voiton viime hetkillä – Ford Sierra ei kestänyt maaliin saakka

Hyundain WRC-talliin tulevaksi kaudeksi vaihtava Craig Breen menetti dramaattisesti voiton Killarney-rallissa lauantaina.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen osallistui Killarney Historic -ralliin edesmenneen Frank Meagherin Ford Sierra Cosworthilla, jonka irlantilaistähti oli laittanut kuntoon. Homma kuitenkin päättyi ikävästi, kun Breen ja kartturi Paul Nagle joutuivat keskeyttämään ennen viimeistä erikoiskoetta.

Ennen päätöspätkää Breen oli kiinni toisessa perättäisestä Killarney-rallin voitossa, mutta vetoakseli napsahti poikki ja edessä oli keskeytys. Breen kävi koko lauantain tiukkaa taistoa Jonny Greeria vastaan, joka niin ikään kurvaili asvalttipätkillä Ford Sierra Cosworthilla.

Greer ajoi lopulta kisan voittoon puolen minuutin erolla ennen Alan Ringia, joka ohjasti Subaru Legacya. Kyseisellä Subarulla ajoi aikoinaan muuan Ari Vatanen.

Vaikka voitto lipsahti Breenin hyppysistä karvaasti, oli kokemus irlantilaiselle tärkeä. 20 vuotta sitten menehtynyt Meagher oli Breenin lapsuuden ajan idoli. Meagher tuli tunnetuksi, kun hän pisti 1990-luvulla tiukasti takavetoisella Sierralla kampoihin nelivetoisia A-ryhmän autoja vastaan.

– Kaksi kovaa vuotta töitä, intohimoa ja omistautumista. Ja nyt tämä mestariteos on valmis. Kun vihdoin sain aikoinaan jäljitettyä tämän auton, en voinut edes kuvitella, että lopputulos on näin hyvä, Breen hehkutti viikonloppuna sosiaalisessa mediassa.

Lue myös nämä