Thierry Neuville ja Hyundai jälleen mestaruustaistoon – ”Olemme valmiita uuteen hyökkäykseen”

Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli jahtaa jälleen tänä vuonna ensimmäistä maailmanmestaruuttaan MM-sarjassa. Valmistajien sarjassa korealaisvalmistaja on ollut kolme kertaa peräkkäin hopealla, kuten on ollut myös tiimin ykköskuski Thierry Neuville.

– Meidän tavoitteemme säilyvät samana kuin aiempina vuosina eli haluamme taistella sekä valmistajien että kuskien mestaruudesta. Se on tärkeää Hyundaille. Taistelu WRC:ssä on kuitenkin todella kovaa ja kaikilla tiimeillä on sama lähtökohta, tuore tallipomo Andrea Adamo toteaa.

– Me olemme ladanneet akkumme talvitauon aikana ja olemme valmiita uuteen hyökkäykseen WRC-titteleiden puolesta. Me näytimme paljon lupaavia juttuja viime kaudella ja teimme kaikkemme, mutta se ei riittänyt, Neuville puolestaan toteaa.

Belgialaiskuski myös tietää, mikä on suurin kehitettävä asia, jotta mestaruusunelma voi toteutua.

– Me tiedostamme, että tasaisuus on se tärkein asia, mitä meidän pitää tiiminä kehittää. Samoin meidän täytyy kehittää jokaisen miehistömme voimaa, Neuville jatkoi viitaten, että hän tarvitsee myös muiden Hyundai-kuskien panosta mestaruustaistelussa entistä enemmän.

Neuvillen lisäksi täyden kauden Hyundailla ajaa norjalainen Andreas Mikkelsen. Espanjalaiskonkari Dani Sordo kaasuttelee kahdeksan osakilpailua ja ralli-ikoni Sebastien Loeb kuusi MM-rallia.

– Minulle oli selvää, että auto on kilpailukykyinen paketti, sillä jo vuonna 2018 sillä taisteltiin mestaruuksista loppuun asti. Thierry on kehittynyt paljon viime vuosina ja hän on aito mestariehdokas. Andreas on myös osoittanut nopeutensa. Dani on taas kaveri, jonka tunnen parhaiten WRC:ssä, sillä olimme tiimikavereita menneisyydessä. Tämä kaikki lupaa upeaa kautta, Loeb toteaa tallikavereistaan.

Lue myös nämä