Quantcast

Thierry Neuville avautui järkyttävästä testiulosajostaan – ”Uusi auto pelasti meidät”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tähti Thierry Neuville ajoi karmean ulosajon viime viikonloppuna tallin testeissä Ranskassa.

Ensi kauden uusi i20 N Rally1 -kilpuri lähti niin sanotusti lapasesta ja päätyi rotkon pohjalle olleeseen koskeen. Kuin ihmeen kaupalla sekä Neuville että kartanlukija Martijn Wydaeghe selvisivät tilanteesta pienin vammoin. Kartturi Wydaeghe koki kovimmat tärskyt ja miehen murtunut solisluu leikattiin alkuviikosta.

– Se oli iso ulosajo. Me menimme mutkan suoraksi ja onnea ei tällä kertaa ollut. Siellä oli kolmekymmentä metriä syvä rotko mutkan jälkeen. Se oli iso pudotus, Neuville kuvailee kauhunhetkiään Belgian yleisradioyhtiö RTBF:n verkkosivuilla.

– Uusi auto pelasti meidät ja uusi turvakehikko teki työnsä. Sen ansiosta selvisimme melkein vahingoittumattomina. Mielestäni autot ovat nyt turvallisempia kuin koskaan aikaisemmin. Pääturvakaaret ovat kaksinkertaisia ja myös muut putket ovat suurempia sekä halkaisijaltaan että kooltaan. Tämä on positiivinen pointti, että turvallisuus menee eteenpäin. Myös Elfynin (Evans) osalta turvakaaret tekivät tehtävänsä, Neuville jatkaa.

Neuville vahvistaa RTBF:n sivuilla, että kartturi Wydaeghe toipuu kuntoon ennen kuuden viikon kuluttua alkavaa uutta rallikautta. Sekä Neuvillen että Evansin ulosajot testeissä kielivät siitä, että tekniikaltaan supistetut Rally1-autot ovat vaikeampia ajettavia kuin aiemmat WRC-autot.

– Pitää muistaa, että autot eivät ole vielä valmiita. Me olemme edelleen kehitysvaiheessa. Silloin on selvä homma, että yllätyksiä tulee, kun ollaan lähellä rajoja. Sitä me nyt työstämme. Haluamme, että pystymme ajamaan äärirajoilla ja tekemään autosta kilpailukykyisemmän, Neuville sanailee.

– Minun hommani on kehittää autoa ja antaa siitä palautetta. Kuten sanottua, yllätyksiä tulee, kun auto on vielä alkuvaiheessa elinkaartaan. Auton käyttäytyminen on kieltämättä yllättänyt meidät. Ero viime vuoden autoon on selvä.

Neuvillen ulosajo tiesi rutkasti lisähommia Hyundain Alzenaun tehtaalle. Belgialaiskuksi kuitenkin vahvistaa, että talli palaa takaisin testihommiin tulevan viikon alkupuolella.

– Pikkaisen siitä tuli hommia jätkille, kun pitää rakentaa uusi auto. Pysymme kuitenkin suunnitelmassamme. Me jatkamme testaamista aikaisin ensi viikolla ja sitten onkin äkkiä luvassa testejä Monte Carloa varten, Neuville kertoo.

Monien asiantuntijoiden mukaan Hyundain on selvästi jäljessä uuden autonsa kehitystyön kanssa kilpailijoihin Toyotaan ja M-Sport Fordiin verrattuna.

– Se nähdään sitten Monte Carlossa. En ole varma, olemmeko niin kaukana muista. Kaikilla tiimeillä on nyt intensiivinen testivaihe menossa ja kaikki tekevät kovasti töitä. On vaikea sanoa, kuka on edellä, Neuville aprikoi.

– On selvää, että osa tiimeistä aloitti aiemmin ajamisen, mutta se ei tarkoita, että heidän tuote olisi parempi kuin meidän. Olen aika luottavainen. Vielä ehtii paljon tapahtua ennen uuden kauden alkua.

Katso alapuolelta Thierry Neuvillen haastattelu voitokkaan kotirallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,385486″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat