Thierry Neuville antoi kovan arvion Toyotasta

Hyundain Thierry Neuville on yksi suurimmista suosikeista Kroatian MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville johtaa MM-sarjaa kuuden pisteen erolla Toyotan Elfyn Evansiin, kun takana on kolme osakilpailua. Neuville pääsee starttaamaan Kroatian ralliin parhaalta mahdolliselta lähtöpaikalta, sillä hän ajaa perjantaina ensimmäisenä autona asvalttipätkät läpi.

Kroatian MM-ralli on ajettu kolmesti aiemmin ja joka kerta Toyota-kuljettaja on juhlinut kisan voittoa. Neuville haluaa tehdä kaavaan muutoksen.

– Toki haluan taistella voitosta. Mutta toisaalta minulle hyvä tulos on se, jos saan enemmän pisteitä kuin Elfyn tai Ott (Tänak), Neuville viittasi haastajiinsa mestaruustaistossa.

– Jos saan voiton, se on vielä parempi juttu. Mutta jos taas voitan ja saankin vähemmän pisteitä, se ei ole mukavaa, belgialainen lisäsi.

Rallin MM-sarjan uusittu pistejärjestelmä mahdollistaa sen, ettei kokonaiskilpailun voittaja välttämättä korjaa kisasta suurinta pistepottia. Tämä skenaario toteutui jo kauden toisessa osakilpailussa Ruotsissa, missä Esapekka Lappi ajoi ykköseksi, mutta sai vähemmän pisteitä kuin toiseksi sijoittunut Elfyn Evans.

Viime vuonna Neuville ajoi pitkään Kroatian asvalttikisassa kärjessä, kunnes joutui keskeyttämään ulosajon takia. Neuvillen mukaan Hyundain Rally1-auto ei ollut viime vuonna täydellinen Kroatiassa, vaikka vauhtia löytyi.

Samalla Neuville antoi kovan arvion kilpailijatiimi Toyotasta.

– Luulen, että olemme tänä vuonna parempia, mutta täytyy katsoa, kuinka vahva Toyota on. He ovat aina olleet vahvoja näillä vaativilla asvalttipätkillä. Hehän ovat voittaneet täällä joka vuosi, Neuville muistutti.

– Minulla on hyvä tunne autossa ja mielestäni olemme parantaneet sitä. Mutta onko se riittävästi? Se selviää viikonlopun aikana.

Lue myös nämä