Sebastien Ogier teki ison peliliikkeen

Toyotan ranskalaistähti Sebastien Ogierin taustajoukoissa puhaltaa uudet tuulet.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogierin etuautoryhmässä ajaa maanmies Stephane Lefebvre, joka on edelleen itsekin aktiivinen kilpakuljettaja. Lefebvre korvasi tehtävässä kokeneen Simon Jean-Josephin, joka ehti toimia Ogierin apuna pitkään.

Multimestari kokee, että tuore kaveri etuautossa voi kehittää Ogierin ajamista.

– Homma oli ilmassa jo pitkään, koska Simon oli koko ajan kiireisempi muiden aktiiviteettien kanssa. Hänen oli koko ajan hankalampi ehtiä kisoihin, Ogier selvitti.

– Simonille tehtävä oli muutenkin koko ajan vaikeampi, koska hän on ollut pitkään pois lajista. Vaikka hän ajaakin silloin tällöin, on vaikea saada täydellistä ymmärrystä moderneista autoista ja renkaista. Siinä mielessä Stephane on paljon aktiivisempi ja voi varmasti kehittää minua joillain osa-alueilla.

Nähtäväksi jää, miten Ogierin ja Lefebvren yhteistyö starttaa Kroatiassa, jossa tunnetusti etuautoryhmällä on äärimmäisen kova työ. Juuri Kroatiassa on tärkeää löytää sora- ja mutapaikat ja ilmoittaa niistä kuskeille.

– Varmasti ottaa vähän aikaa, että ymmärrämme toisia sataprosenttisesti, koska niin tämän homman pitää toimia. On luotettava niihin ylimääräisiin silmiin sataprosenttisesti.

Ogierin mukaan hänen ja Jean-Josephin yhteistyö oli kenties kääntynyt liian rutiininomaiseksi.

– Minulla on fiilis, että Stephane voi kehittää varsinkin vauhtiani likaisissa olosuhteissa. Juuri siinä olen urani aikana ollut vähän liian varovainen ja juuri sellaista meidän yhteistyömme ehkä oli Simonin kanssa informaation suhteen, Ogier kertoi.

– Ehkä pystymme Stephanen kanssa puskemaan minua eteenpäin tässä asiassa.

Muuttuneista lähtökohdista huolimatta Ogierin ainoa tavoite on voittaa. Uusi pistelaskujärjestelmä pakottaa kuitenkin miettimään kokonaispistepottia hieman uudella tavalla.

– Minun päätavoitteeni on aina voittaa. Hyvin lähellä sitä on kuitenkin se fakta, että olen täällä auttamassa tallia, joka on edelleen antanut minulle tehdä tätä lajia. Haluan antaa heille mahdollisimman paljon takaisin, Ogier summasi.

– Se tarkoittaa, että jos voitto ei ole mahdollinen, tavoitteena on tuoda mahdollisimman paljon pisteitä tiimille. Minusta tällä hetkellä sunnuntaina on jaossa liikaa pisteitä. Jos rallin alku on vaikea, voi edelleen iskeä sunnuntaina ja pelastaa oman viikonloppunsa pisteiden osalta.

Lue myös nämä