Suomalaiskuski jo neljättä kertaa Kroatian MM-ralliin – ”Tämä kisa jotenkin pistää aina hanttiin”

Sami Pajari ja Enni Mälkönen starttaavat perjantaina käynnistyvään Kroatian MM-ralliin hyvin valmistautuneena.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Printsport Racing -tiimin Toyota GR Yaris Rally2 -autoa testattiin Zagrebin kupeessa rallia edeltävänä viikonloppuna kahtena päivänä. Neljättä kertaa MM-arvoisena ajettavan rallin osalta sää on aina kiinnostava osa-alue kilpailua, niin tänäkin vuonna.

Pajarille startti Kroatian asvalteille on jo uran neljäs, joten kuljettaja on osallistunut tähän MM-ralliin aina, kun se on ajettu. Olosuhteet kilpailussa ovat haastavat kuivallakin kelillä, ja viikonlopun kisassa sateet saattavat tuoda lisää haastetta.

Pajari viritteli vauhtiaan ajamalla Kroatiassa testin ennen nuotituksen alkua.

– Hyvä fiilis jäi testeistä kaikkiaan. Toki testien ajaksi osui nyt hyvinkin kesäiset olosuhteet ja jälleen kerran hieman näyttäisi, että ainakaan koko kisaa ei aivan kuivalla tiestöllä päästä ajamaan. Ennusteet kuitenkin elävät, eikä sitä sadetta niin kovasti ikävä olisi, Pajari summaa.

Aiemmilta vuosilta kisaan on Pajarilla mahtunut jokaiseen kisaan niin huippusuorituksia, kuin myös niitä vähemmän hehkutettavia tapahtumia. Kyseessä lienee kuljettajan tapahtumarikkain kisa, jos aiempia vuosia kaikkiaan mietitään.

Vuonna 2021 auto lipsahti vauhdikkaasti, mutta onnekkaasti JWRC-sarjan kärkipaikalta lepikkoon. Silloin matka kuitenkin rampautuneella ajokilla jatkui, ja Pajari sai kerättyä tärkeitä pisteitä matkalla kohti junioriluokan mestaruutta.

Seuraavana vuonna kilpailun kolmanneksi viimeinen erikoiskoe läimäytti Pajaria sateen kastelemalla rukkasella kasvoille. Hän liukasteli johtoasemasta syvälle vesiojaan keskeytyksen arvoisesti.

Viime vuonna Pajari oli kisassa mukana väkevämmällä Rally2-kalustolla. Suomalaiselle sattui muutamia näyttäviä luisteluita ja ainakin yksi spinnaus. Lopputuloksissa Pajarin autokunta oli silloin WRC2-luokan viides.

– Tämä kisa jotenkin pistää aina hanttiin. Se ei halua päästää helpolla, kuten aiempina vuosina on saatu huomata. Monilla on täällä ollut omat ongelmansa vuosien aikana. En kuitenkaan pahoittaisi mieltäni, jos se välillä sujuisi helpommin ainakin omalta osalta, Pajari naureskelee.

Tänä vuonna Pajari-Mälkönen kaksikko ei kerrytä Kroatiassa MM-pisteitä. Kisarutiinia on kuitenkin hyvä viritellä iskuun, kun kesällä kisatahti tiivistyy.

– Reitti on pääosin tuttua aiemmilta vuosilta – joku osuus oli nyt vähän eri suuntaan. Tietysti se osaltaan helpottaa, kun muistaa jo paremmin, missä alueilla on mitäkin olosuhdetta ollut aiemmin ja missä asvaltti on pitävää ja missä taas ei. Kisatunnelmaan pääsyn kanssa täällä ei ongelmaa ole, koska väkeä on aina ihan valtavasti joka paikassa. Tunnelma on kyllä kohdallaan ja sitä kautta on helppo lähteä tekemään parastaan.

Lue myös nämä