Thierry Neuville aloitti kisaurakkansa varamoottorilla Ruotsissa – ”Uskomaton ja vaikea rata”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tähtikuljettaja Thierry Neuville testaa nopeuttaan crosskartin parissa Ruotsin Höljesissä, missä järjestetään tänä viikonloppuna rallicrossin kansainvälinen All-Star Magic Weekend -tapahtuma.

Neuville kilpailee Höljesissä oman TN5-tiiminsä crosskartilla, jolla hän pääsi keskiviikkona ottamaan tuntumaa Höljesin rataan. Belgialainen oli ensimmäisissä harjoituksissa vasta 26:s.

– Rikoimme moottorin tiistaina, joten odotamme vielä uutta moottoria. Minulla oli käytössä tehottomampi varamoottori, mutta torstaina pääsen ajamaan uudella moottorilla. Tilanteen pitäisi olla silloin parempi, Neuville kertoi.

Lue myös: Hyundain WRC-tähdeltä yllättävä veto – ajaa rallicrossia Ruotsissa

Rallin MM-sarja on ollut tauolla maaliskuusta lähtien. Hyundain WRC-kuljettaja on pitänyt ajotuntumaa yllä muun muassa crosskartin parissa.

– Belgiassa radat ovat kuitenkin täysin erilaisia kuin täällä ja siellä pitää ajaa eri tyylillä. Sen vuoksi meillä on paljon töitä tehtävänä tänä viikonloppuna. Olen kuitenkin varma, että nautimme tästä, Neuville sanoi.

Neuvillen oli lähempänä kärkeä toisissa harjoituksissa, jotka ajettiin torstaiaamuna. Neuville kuittasi harjoituksissa yhdeksännen sijan jäätyään kärkiajasta vajaan sekunnin.

– Tämä on uskomaton ja vaikea rata, jolla ei ole helppoa löytää jarrutuspaikkoja. Olemme täällä ensimmäistä kertaa, joten meidän täytyy hakea säätöjä.

– Meillä on tänä viikonloppuna varmasti hauskaa, mikä onkin yksi päätavoitteista. Samalla yritämme myös kehittää autoamme, Neuville painotti.

Neuville testasi kesäkuussa Hyundain WRC-kalustoa Suomessa. Katso alta lyhyt kooste Neuvillen testeistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342504″ ap mute]

 

Neuvillen tallikaverina Höljesissä ajaa rallicrossin hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen, jolla oli hakemista crosskartin ratissa harjoituksissa. Hansen taipui Neuvillelle molemmilla harjoitussessioilla.

– Minun pitää vielä hioa ajotyyliäni. Puolustuksekseni voin sanoa, että muut crosskart-kuljettajat ovat uskomattoman nopeita, Hansen sanoi.

Torstaina Höljesissä ajetaan viikonlopun ensimmäiset kilpailut Crosskart-, Supercar Lites – ja Supercar-luokissa.

Lue myös: Jesse Kallion rallicross-kausi käyntiin Ruotsissa – ”Voittoon hyvät edellytykset”

Lue myös nämä

  • Uusimmat