M-Sport Ford kahdella autolla EM-ralliin – tallin suomalaiskuskit eivät saaneet kisakomennusta

Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux ajaa M-Sportin Ford Fiesta R5 -autolla Rooman rallissa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford -talli osallistuu kahden autokunnan voimin Rooman EM-ralliin, joka järjestetään 24.-26. heinäkuuta.

Teemu Suninen ja Esapekka Lappi edustavat M-Sportin WRC-tiimiä MM-sarjassa, mutta suomalaiskuljettajia ei nähdä Italian asvalttikilpailussa. Italialainen Massimo ”Pedro” Pedretti starttaa kisaan Ford Fiesta WRC -autolla, ja ranskalainen Adrien Fourmaux ajaa kisassa Ford Fiesta R5 -autolla.

– Tämä on ensimmäinen kisani tässä sarjassa ja hieno tilaisuus minulle. Samalla voimme näyttää, että auto on hyvä ja että meiltä löytyy vauhtia, Fourmaux kertoo EM-sarjan tiedotteessa.

Rooman ralliin odotetaan kovaa kokoonpanoa R5-autojen EM-luokkaan. Lähtöviivalla on myös suomalaislupaus Emil Lindholm, joka ajaa kisassa testiä rengasvalmistaja MRF:lle.

Lue myös: Emil Lindholmilta loistavia uutisia – mukana Rooman EM-rallissa

Fordin WRC-kaluston alleen saava ”Pedro” on 53-vuotias kuljettaja, joka kilpaili Hyundain WRC-autolla Italian rallisarjassa kausina 2017 ja 2018. Italiassa hän pääsee vertaamaan vauhtiaan MM-sarjan todellista tähteä vastaan, sillä Dani Sordo starttaa kisaan Hyundain WRC-autolla. Myös ranskalaistoivo Pierre-Louis Loubet kisaa Hyundain WRC:llä Italiassa.

WRC-tiimeistä Hyundai ja Toyota testasivat kesäkuussa kalustojaan Suomessa, mutta M-Sportin Suninen ja Lappi eivät ole päässeet Fiestan rattiin koronaviruksen aiheuttaman kilpailutauon aikana. Suomalaiskuskit joutuvat yhä odottamaan paluuta WRC-auton ohjaamoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat