Tekniikka petti Henri Haapamäen SM-rallicrossissa – ”Aivoon ottaa suuresti”

Rallicross SM-sarjan neljäs osakilpailu Hyvinkään Vauhtipuistossa päättyi SuperCar-luokassa kilpailevan Henri Haapamäen osalta tekniikkaongelmiin semifinaalivaiheessa.
Henri Haapamäki
Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pistekolmosena Hyvinkäälle saapunut Haapamäki ei saanut kisaan parasta mahdollista starttia, kun heti ensimmäisessä alkuerässä tuloksena oli keskeytys lähtökiihdytyksen jälkeen vetonivelen hajottua. 

– Vaihdettiin uudet vetonivelet edellisen kisan jälkeen, jotka olivat erimerkkisiä kuin normaalisti käyttämämme. Aika pehmeitä olivat näemmä, kun neljännellä startilla sanoivat jo sopimuksen irti. 

Toisessa alkuerässä auto toimi moitteetta ja sijoitus oli tutun kilpakumppani Mika Liimataisen jälkeen toinen. Kolmas alkuerä toi saman sijoituksen ja kokonaispisteissä Haapamäki oli Jere Kalliokosken ja Liimataisen jälkeen kolmas. 

Ensimmäiseen semifinaaliin Kalliokosken kanssa eturivistä startannut Haapamäki sai hyvän lähdön ja pääsi aivan Kalliokosken kantaan kiihdytyksen jälkeen. Kalliokoski piti kuitenkin tehokkaammalla autollaan Haapamäen takana ja sai lopulta ajella rauhassa voittoon. Haapamäki oli jo ajamassa varmalta näyttäneeseen kakkossijaan ja lunastamassa finaalipaikkaa, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella Fiestan meno sammui kuin saunalyhty keskelle rataa. 

– Saatiin hyvä lähtö ja pari kierrosta siinä pysyttiin ihan hyvin Jeren kyydissä. Sen jälkeen päätin, että annetaan Jeren mennä ja satsataan kaikki paukut finaaliin. Toiseksi viimeisellä kierroksella sitten vaihteiston pääakseli tai keskilukko murtui autosta ja veto pyöristä katosi täysin, Haapamäki kertoi. 

– Karvainta tästä tekee sen, että Liimataisellakin oli tänään ongelmia, joten nyt olisi ollut todella hyvät mahdollisuudet nousta jopa sarjakärkeen. Nyt laskeskellaan pisteitä ja katsotaan mitä tuleman pitää. Aivoon ottaa suuresti, mutta ei tässä parane vaipua synkkyyteen vaikka vähän koettelee. 

Haapamäki aikoo laittaa kaiken peliin kauden päätöskisaan.

– Varmaa on se, että Honkajoella vedetään vielä kerran ja sinne on saapumassa iso joukko tukijoita ja faneja kannustamaan, joten siitä se ei ainakaan kiinni jää, Haapamäki päätti. 

Lauantaina Hyvinkäällä voittoon ajoi edelliskisan tavoin Jere Kalliokoski. Antti Suutarinen oli toinen ennen Anssi Hyttistä ja Rasmus Tuomista.

Mika Liimatainen jatkaa SM-sarjan johdossa 16 pisteen turvin ennen Kalliokoskea. Haapamäki on pisteissä kolmantena kolme pistettä Kalliokoskea perässä.

Rallicross SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Pesämäen Moottoriradalla, Honkajoella lauantaina 24.9. 

Rallicrossin Supercar-luokan tulokset, Hyvinkää:

1. Jere Kalliokoski 
2. Antti Suutarinen
3. Anssi Hyttinen
4. Rasmus Tuominen

Rallicrossin SM-sarjan pistetilanne 4/5 osakilpailua:

1. Mika Liimatainen 100p
2. Jere Kalliokoski  84p 
3. Henri Haapamäki   81p
4. Antti Suutarinen  77p 
5. Jari Putkinen     62p 

Lue myös nämä