Teemu Sunisen WRC-tiimi julkisti suunnitelmansa – tallipomo Wilson siirtyy syrjään

Teemu Suninen ja Malcolm Wilson
Teemu Suninen (oik.) ja M-Sport Fordin johtaja Malcolm Wilson. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen edustama M-Sport Ford -talli on vahvistanut, että se ajattaa useampia WRC-autoja ensi kauden rallin MM-sarjassa.

Viimein perjantai-iltapäivänä varmistui, että talousvaikeuksista kärsinyt M-Sport osallistuu valmistajien MM-sarjaan kaudella 2019. Myöhemmin perjantaina talli tiedotti tarkemmin suunnitelmistaan.

Suninen ajaa ensi kaudella kaikki 14 MM-osakilpailua Ford Fiesta WRC -autolla. Kyseessä on Suniselle ensimmäinen täysi MM-kausi WRC-kalustolla.

Tallikaverikseen Suninen saa Elfyn Evansin, jolle alkava kausi on viides Ford Fiesta WRC:n ohjaamossa. Jatkossa Evansille lukee nuotteja Scott Martin, joka toimi viime vuodet Craig Breenin kartturina. Citroenilla viime vuodet ajanut Breen ei saanut sopimusta ensi kaudeksi.

Ruotsalainen Pontus Tidemand ajaa M-Sportin kolmatta Fiestaa kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Monte Carlossa ja Ruotsissa. Käytännössä Tidemand on hankkinut tukijoukkoineen WRC-kaluston M-Sportilta, mutta hän kerää tallille valmistajien MM-pisteitä.

M-Sport jysäytti tiedotteessaan uutispommin. Tallin perustaja Malcolm Wilson siirtyy syrjään tallipäällikön paikalta ja keskittyy jatkossa yhtiön liiketoiminnan pyörittämiseen. Tallin apulaistallipäällikkönä toiminut Richard Millener nousee tallipäällikön rooliin.

Legendaarinen Monte Carlon MM-ralli avaa kauden 2019 reilun kuukauden kuluttua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat