Quantcast

Rallin MM-sarjan kuskipaikat jaettu – kolme huippukuljettajaa jäi ilman sopimusta

Craig Breen, Hayden Paddon, Mads Östberg ja Elfyn Evans
Craig Breen, Hayden Paddon ja Mads Östberg eivät ole saaneet sopimusta rallin MM-sarjasta. Elfyn Evans sai viimeisen vakipaikan M-Sport Fordilta. Kuvat: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan viimeiset ”vakiopaikat” ensi kaudelle lyötiin lukkoon perjantaina.

MM-sarjan ensi kauden vakikuskit varmistuivat, kun M-Sport Ford vahvisti pilottinsa vuodelle 2019. Jo aiemmin oli tiedossa, että Teemu Sunisella on sopimus M-Sportin kanssa ensi kaudesta. Suninen ajaa ensi vuonna kaikki rallin MM-sarjan osakilpailut Ford Fiesta WRC:llä. Sunisen tallikaverina jatkaa walesilainen Elfyn Evans.

Suninen ja Evans ovat ainoat Ford-kuljettajat, jotka kilpailevat ensi kauden jokaisessa MM-rallissa. Ruotsalainen Pontus Tidemand edustaa M-Sport Fordia kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Monte Carlossa ja Ruotsissa.

Peräti kolme huippukuljettajaa jäi ilman sopimusta ensi vuodelle. Citroenilla viime kaudella ajaneet Craig Breen ja Mads Östberg sekä Hyundain Hayden Paddon eivät varmuudella aja täyttä kautta rallin MM-sarjassa. Kuljettajakolmikosta Östberg ja Paddon ovat voittaneet urallaan yhden MM-osakilpailun, ja Breen on sijoittunut parhaimmillaan toiseksi MM-rallissa.

Östberg kertoi hiljattain, että hänen tavoitteena on kilpailla ensi kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa sekä mahdollisesti myös rallicrossin MM-sarjassa. Paddon puolestaan sai Hyundailta tarjouksen yhden MM-rallin sopimuksesta, josta uusiseelantilainen kieltäytyi. Breen ei ole vielä julkisesti kertonut, mitä hän aikoo tehdä vuonna 2019.

Rallin MM-sarjan sopimuskuljettajat kaudella 2019:

Citroen: Esapekka Lappi, Sebastien Ogier

Hyundai: Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville, Dani Sordo (8 MM-rallia), Sebastien Loeb (6 MM-rallia)

M-Sport Ford: Teemu Suninen, Elfyn Evans, Pontus Tidemand (2 MM-rallia)

Toyota: Jari-Matti Latvala, Kris Meeke, Ott Tänak

Lue myös nämä

  • Uusimmat