Teemu Sunisen ex-kartturi ensi kertaa multimestarin kyydissä Mikkelissä – ”Juhan asenne on kohdallaan”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Pekka Koski
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo jatkaa tulevana viikonloppuna SM-sarjaa Mikkelissä uuden kartanlukijansa kanssa.

Perjantaina ja lauantaina  ajettavassa SM Vaakuna -rallissa Skoda Fabia R5:ssa Salon vierelle istuu 98 MM-rallin kokemuksella Mikko Markkula. Mies muistetaan MM-sarjasta muun muassa Teemu Sunisen rinnalta.

Salon mukaan yhteinen sävel löytyi testeissä nopeasti.

– Meillä molemmilla on kova halu menestyä parhaalla mahdollisella tavalla ja jokaisessa kilpailussa. Haluamme ajaa joka erikoiskokeen ja joka rallin mahdollisimman kovaa sekä virheettömästi. Tavoitteena on tehdä asiat aina mahdollisimman hyvin, Salo sanoo.

– Mikkelissä edessämme on yhdeksän erikoiskoetta. Lähtönumeromme on viisi.  Se on hyvä paikka lähteä reittiä kiertämään. Metrisiä penkkoja ei ole,  joten pitää ajaa vähän varovaisemmin kuin Rovaniemellä, Salo jatkaa.

Lue myös: Konkari Juha Salo ei kuullut nuottia ja pamautti kovasta vauhdista ulos – ”Syöksyimme kolme autonmittaa paksun lumivallin läpi”

Markkula kertoo lähteneensä hyvillä mielin Salon kyytiin.

– Aina kun puhutaan ralli SM- tai MM-sarjan kärkikuljettajasta, se motivoi minua. Juhan kohdalla kymmenen Suomen mestaruutta puhuvat omaa kieltään. Kun työt tehdään tavoitteellisesti ja ammattimaisesti, niin en voi itse enempää pyytää. On tärkeää, että asenne on kohdallaan ja  Juhalla se on. Jo tammikuinen Arctic Lapland -ralli näytti sen, että  vauhtia löytyy, Markkula muistuttaa.

Katso alta Mikkelin SM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,318141″ ap mute ]

 

– Kun Juha kysyi minua , oli mahdollisuuteen mukava tarttua. Teen  Juhan kyydissä parhaani niin kuin aina, Markkula painottaa.

SM Vaakuna -ralli käynnistyy perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajettavalla erikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat