Hallitseva Suomen mestari pelkää loskakeliä Mikkelin ralliin – ”Se olisi meille tosi huono”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jari Nurminen / RPF
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa lähtee tulevana viikonloppuna metsästämään uransa ensimmäistä Vaakuna-rallin yleiskilpailun voittoa, kun Mikkelin ympäristössä Etelä-Savossa ajetaan SM-sarjan kauden toinen osakilpailu.

32-vuotias alavutelainen nappasi kauden avausrallista Rovaniemeltä tammikuussa voiton, joten toiseen osakilpailuun voi lähteä rennoin mielin.

– Se on juurikin näin. Hyvä asia ilman muuta ja mukava on lähteä taas ajamaan kilpaa. Nyt kun satoi vähän luntakin, niin ei nähtävästi ihan tule sorakilpailu kuitenkaan olemaan, Asunmaa pohtii lähestyvän kilpailun alla.

Lauha talvi varsinkin eteläisessä Suomessa on pistänyt kilpailunjärjestäjät koville ja vaikka Mikkelissä rallin alla saadaankin viettää päiviä ja öitä pakkassäässä, niin lauantaina keli olisi viimeisimpien ennusteiden mukaan painumassa plussan puolelle. Asunmaan mukaan tämä saattaa pistää kilpailun luonteen hänen kannaltaan uuteen muottiin.

– Plussakeli olisi meille ensimmäisenä autona tosi huono. Jos on oikeinkin paljon loskaa, on sillä todella iso merkitys. Irtolumi on se pahin ja kun se menee märäksi. Pakkaskeli jos on, niin se ei vaikuta. Mutta jos menee selkeästi plussan puolelle, on loskaa tosi paljon. Irtolumi vetää kaiken kosteuden, se on se juttu, Asunmaa kuvailee.

Asunmaa on SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ja voittanut luokan kahdessa viimeisimmässä osakilpailussa. Vaikka tulosta onkin tullut, löytää kokenut kilpailija tekemisestään vielä parannettavaa.

– Ajoteknisiä juttuja on sellaisia mitä varmasti pystyy parantamaan. Tiet toki ovat hyvin eri luonteiset tulevassa kilpailussa Tunturiralliin verrattuna, aika pienille teille ilmeisesti ollaan nyt taas menossa. Ajofiilis on kuitenkin juuri nyt hyvällä tasolla ja sillä jatketaan, Asunmaa korostaa.

Katso alta Mikkelin SM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,318141″ ap mute ]

 

Vaakuna-ralli on yksi SM-sarjan ehdottomista klassikoista. Seitsemättä kertaa tähän kilpailuun osallistuvan Asunmaan palkintokaapista löytyy Mikkelin SM-rallista muutama luokkavoitto, mutta yleiskilpailun ykkössijaa ei ole vielä tullut.

– Ainahan se olisi tietysti mukava voittaa. Mennään se mikä päästään, katsotaan sitten. Juha (Salo) ja Emil (Lindholm) tulevat varmasti menemään kovaa, Asunmaa ennakoi.

Tavoitteen uran seitsemänteen Vaakuna-ralliinsa Asunmaa paketoi seitsemällä sanalla.

– Kyllähän voitto on aina se mitä haetaan, Asunmaa päätti.

Lue myös nämä